Annons:

Jultrender: Miami i topp och dynamisk paketering ökar

Långväga resmål ökar stort och julens hetaste storstad koras. Hit reser svenskarna i jul, enligt ett pressmeddelande från Resia.

Dynamisk paketering, skräddarsydda paketresor, flexibel resplan med få måsten. Uttryck som egentligen alltid funnits där men som i år efterfrågas mer än någonsin. Resultatet av detta är att fler svenskar går från att boka färdiga paket till att skräddarsy sina resor efter sina egna behov. I jul syns en tydlig förflyttning av bokningar från charterlistorna till topplistorna med reguljärflyg. Svenskarna besöker alltså fortfarande i stort sett samma resmål, man väljer bara ett mer flexibelt sätt att resa dit på.

De största ökningarna i jul syns alltså på topplistan över destinationer man når med reguljärflyg. Bland resmålen på den topplistan är det London (+204 procent) och Sydney (+ 91 procent) som står för de största ökningarna. Precis som vanligt är Thailand populärt bland svenskarna och både Phuket, Krabi och Bangkok finns med på topp tio. Det stora intresset för Bali som synts under året fortsätter även i jul (+59 procent) trots att det i december faller en hel del regn. På chartertopplistan är det framför allt ”nya” resmål som ökar. Mexiko (+ 105 procent) och Jamaica (+ 108 procent) är de som ökar mest och Gambia (+ 56 procent) och Madeira (+ 87 procent) klättrar in på listan som starka bubblare.

Med en jul som ligger helt perfekt till för arbetstagarna, med mycket ledighet och få offrade semesterdagar, är det som upplagt för ökningar bland långväga resmål. En annan förklaring kan vara att miljömedvetna svenskar väljer att lägga krutet på en långresa istället för flera korta. I stort sett samtliga resmål på topplistan över reguljärflyg ligger långt bort, med undantag för London. De resmål som ligger längst bort (Sydney och Auckland) ökar med hela + 91 procent respektive + 36 procent.

Det råder Londonfeber i jul! Staden klättrar från plats 25 till en stabil niondeplats med en ökning på hela + 204 % jämfört med samma period förra året. Att åka London Eye och titta ut över den glittrande storstaden, ta med barnen på Harry Potter, besöka mysiga julmarknader, smutta på varm glühwein och sjunga med i en musikal eller två är något som svenskarna satsar på 2019. Dessutom ligger det ett stenkast bort, man kan resa hit med tåg och det är ett relativt prisvärt alternativ för den som vill fly julen på hemmaplan.

*Här firar svenskarna jul 2019

 Reguljärflyg

 1. Miami (1)
 2. Bangkok (5)
 3. Phuket (3)
 4. Sydney (ny!)
 5. Kapstaden (7)
 6. Denpasar (ny!)
 7. Colombo (6)
 8. Auckland (9)
 9. London (ny!)
 10. Krabi (ny!)

Charter

 1. Gran Canaria (1)
 2. Teneriffa (2)
 3. Phuket (3)
 4. Cancun (9)
 5. Krabi (4)
 6. Lanzarote (10)
 7. Gambia (ny!)
 8. Madeira (ny!)
 9. Montego Bay (ny!)
 10. Kap Verde (5)

*Topplistan är baserad på försäljning i butik och online under 2019 med avresa 19 – 31 december 2019. Inom parentes syns placeringen vid samma tidpunkt förra året.

Kommentarer är stängda.