Annons:

Annons:

Norwegian fortsätter att växa, men kabinfaktorn går ner

Totalt reste 2 877 549 passagerare med Norwegian i november vilket är 357 329 fler (14 procent) än samma månad förra året. Den totala trafiktillväxten (RPK) ökade med 26 procent och kapacitetstillväxten (ASK) med 34 procent. Kabinfaktorn för november var på 78,8 procent, enligt ett pressmeddelande.

Siffrorna för november påverkas av övergången mellan sommar- och vinterprogram samt uppstart av flera nya linjer och ökat utnyttjande av flygplansflottan jämfört med samma period förra året. Trafiksiffrorna påverkas även av att Norwegians passagerare flyger allt länge distanser.

Norwegian genomförde 99,2 procent av de planlagda flygningarna i november. Punktligheten var på 82,5 procent, upp 2,3 procentenheter från samma period förra året.

Norska flygbolaget Norwegian faller med drygt åtta procent på Oslobörsen. Detta som resultat av novembers månads svaga passagerarstatistik, skriver Dagens Industri. Anledningen är kabinfaktorn som anger hur välfyllda planen var låg på 78,8 procent, bolagets lägsta sedan maj 2014 och långt under analytikernas förväntningar som enligt Reuters var på 82,7 procent.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA