Annons:

Annons:

NY TREND I ASIEN: Flyg till. . . ingenstans

Före coronapandemin betraktade nog de flesta flygresenärer färdmedlet främst som ett sätt att ta sig från en plats till en annan. Men i reserestriktionernas spår saknar vissa själva flygupplevelsen i sig. Det har pressade flygbolag i Asien tagit fasta på – och erbjuder "flighter till ingenstans".

Resorna sker med plan som lyfter från och landar på samma flygplats. En sju timmars flygning från Sydney och tillbaka, med rutt över bland annat Stora barriärrevet, sålde slut på tio minuter, enligt Qantas Airways. Rundturen görs i en Boeing Co 787, som vanligtvis används för internationella långflygningar, och biljetterna kostar mellan 787 och 3 787 australiska dollar (motsvarande omkring 5 000–24 000 kronor) beroende på sittplatsens klass.

– Folk saknar uppenbarligen rese- och flygupplevelsen. Om efterfrågan finns kommer vi definitivt se om vi kan överväga att göra fler sådana rundtursflygningar medan vi alla väntar på att gränserna ska öppnas igen, säger en talesperson för flygbolaget.

Även flygbolag som taiwanesiska EVA och japanska ANA har erbjudit liknande resor.

Trenden har fått skarp kritik av miljövänner på grund av flygets klimatpåverkan.

3 kommentarer

  1. Mikael: Wow! Det här visar verkligen galenskapen i flygindustrin. Det är i såna här stunder som man inser att flyget inte ens är in närheten av att lösa sina miljöproblem, och faktiskt inte har något reellt intresse av att göra det heller. Svara
  2. Basse Luring: Fullständigt kontraproduktivt i tider när flygbolagen strider mot fanatiska miljötalibaner och sitt framtida berättigande.Urbota korkat att bjuda motståndet på gratis ammunition och signalera "vi bryr oss inte alls". Svara
  3. Karls: Jävla miljö marudorer Tänker de inte vad näsan räcker Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

3 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.