Annons:

Peter Eriksson: Vi måste diskutera om SAS ska finnas kvar

Trots att Miljöpartiet länge har varit kritiska till flygets utsläpp menar Peter Eriksson att Sverige behöver flyg även i framtiden. Men SAS måste inte nödvändigtvis finnas kvar, det säger ministern i Ekots Lördagsintervju.

”Vi diskuterar det framtida transportsystemet. Ska SAS finnas kvar så kanske det kommer krävas att ägarna sätter till ytterligare pengar. Eller så kommer det in nya, andra aktörer som tar över. Det är den strategiska frågan som vi måste diskutera inom regeringen och med de övriga ägarna i SAS” säger ministern i Ekots Lördagsintervju.

 

12 kommentarer

 1. Terje: Vi måste diskutera om MP ska finnas kvar.
 2. John Doe: Jag tycker vi måste diskutera om Miljöpartiet ska finnas kvar, men det är upp till väljarna. Miljöpartiet har ett enormt inflytande i förhållande till sin valmanskår och gör allt för att jävlas med befolkningen med sin miljöfundamentalism. SAS kommer rimligen återigen räddas av storägaren staten. Men samtidigt anser jag att flygbolag inte skall drivas av stater. SAS kommer alltid bli svåra att bli lönsamma även om bolaget är välskött. SAS sitter i en en rävsax mellan LCC, MENA-flygbolagen och de stora giganterna så som IAG, Lufthansa Group och AF/KL. Egentligen borde SAS läggas ned, men Miljöpartiet tycker väl att alla flygbolag skall läggas ned förutom när alla skogsmulle skall flyga på miljökonferens och lyckönska varandra för att vara världens härskare där de kan hitta på ännu fler tokiga miljöskatter för att finansiera så de kan flyga till ännu fler miljökonferenser och äta miljö- och genuscertifierade snittar.
 3. Peter W: Bananrepubliken Sverige, från att veta och kunna allt och är bäst ( vi tror det i alla fall) så detta helt verklighetsfrånvarande uttalande . MP i dess form ska inte finnas kvar. Gärna ett nyktert miljöparti men inte detta flum som finns idag.
 4. Miljöfantasten: Bra inlägg från både Terje, John Doe och Peter W! MP har fått för mycket makt i förhållande till antalet röster i senaste valet. SD som är vårat 3e största parti har bara en bråkdel så mycket inflytande än MP. SAS behövs i allra högsta grad och hoppas såklart att dem ska få finnas även i framtiden. Ett flygbolag som idag har ett bra kunderbjudande. Framför allt sedan man tog bort Business Class och Economy Extra inom Europa och ersatte med SAS Go och SAS Plus. Framför allt har ju SAS Plus en bra prisbild- både inom Europa och på Intercontinentala flygningar. Där är det inte många flygbolag som kan erbjuda dito. Nej, det MP roar sig med stavas symbolpolitik- och inget av det vi gör får så mycket effekt globalt sätt. Så länge de globala utsläppen ökar spelar det ingen roll om vi betalar 2:- eller 7:- för en plastpåse- eller betalar en massa bensin- och flygskatt. Synd, men sant.
 5. Fredrik Romero: Självklart ska SAS finnas kvar, Hur många affärer hade Sverige missat om inte företag och fritidsresenärer kunde resa till och från Sverige med SAS i historien och i framtiden? Det är en märklig fråga och borde vändas tillbaks med varför inte? Då kan vi snacka om missade skatteintänkter. Peter Eriksson gör om och gör rätt, tack.
 6. Charlie Lagerberg: Han har tydligen insett att han bor i Norrland!!!!!
 7. Farzana Karim: Det är en mycket pessimestisk kommentar. Naturligtvis kommer SAS att fortsätta. Kanske med några stora förändringar och stöd från varje patriotisk svensk. Negativa kommentarer och tankar bör inte underhållas. istället borde vi alla önska SAS väl och hitta en lösning på hur man kan hjälpa SAS.
 8. Vi måste kunna ifrågasätta.: Jag är inte miljöpartist, men det är inte heller en självklarhet att det är svenska skattebetalare dom ska betala ett flygbolag som inte har en framtid och inte kan överleva.
 9. Pertan: Exakt! Dessutom väljer SAS att ha Kastrup som huvudflygplats! Varför ska vi finansiera detta??? Sälj ut SAS till kloakutsläppande grötfolket så kan vi fixa flyg på eget sätt😉
 10. Fygresenär: SAS har ingen framtid. Flygbolaget har inga realistiska förutsättningar dvs ekonomiska muskler för att överleva den konkurrentkraftiga tiden som kommer att ske inom den redan hård drabbat flygbranschen i de närmaste åren. SAS i sitt nuvarande struktur med tre olika ägare kommer alldrig att bli ett lönsamt flygbolag. SAS förtjänar inte ett statlig stöd där skattebetalarnas pengar går till spillo för att försöka rädda detta olönsamma flygbolag. Att SAS går i konkurs är bara en tids fråga.
 11. Johan: I Finland har vi redan länge varit i den åsikten att vi ej kan lita på SAS. Massor med inställda flyg, inställa rutter, dålig ekonomi, servicen si och så. Igår råkade jag kolla på Skytrax listor. SAS: ett Three Star airline på plats nummer 65! SAS har investerat mycket, förnyat flottan, fina säten i kabinen, men vad är det som har hänt? Nya vindar, ett nytt flygbolag? Mvh. Johan
 12. Bo Björklund: Otroligt att MP öht fått sitta kvar så länge. Fattar inte "grejen" med detta helpantade parti. Men det är väl S som hållit dom om ryggen för att öht kunna regera i lugn och ro. MEN nya vindar blåser in som tur är. Väljarna har börjat vakna upp! För om vi inte rycker upp oss och skickar S och MP åt "hälsingland" så kommer Sverige bli nordens första bananrepublik. Alla Sveriges väljare!! Ryck upp Er!! Rösta ut S & Mp en gång för alla!! Annars är vi sålda som land!!