Annons:

Annons:

UPPDATERAD: 300 000 passagerare drabbas av pilotstrejken på British Airways

British Airways ställer in majoriteten av alla bolagets flygningar från Storbritannien på måndag och tisdag (9–10 september) på grund av en pilotstrejk. Ett tiotal avgångar till och från Sverige drabbas. Vid midnatt i natt gick British Airways-piloterna ut i strejk – den första i sitt slag i bolagets historia. SR Ekot rapporterar att 300 000 passagerare väntas beröras av strejken.

Åsa Öhman är pressansvarig på Swedavia och enligt henne är det fem avgångar till och från Arlanda och tre avgångar till och från Landvetter som har ställts in under måndagen.

– British Airways kontaktade sina resenärer redan i slutet av förra veckan och gjorde ombokningar. Förhoppningsvis ska alla passagerare ha fått informationen och slipper åka till flygplatsen i onödan, säger hon till TT.

På tisdag är det sex avgångar till och från Arlanda, hittills har fyra av dem ställts in. Om någon har missat informationen och kommer till flygplatsen ändå så uppmanar Swedavia resenärerna att kontakta flygbolaget.

British Airways och pilotfacket Balpa har varit i konflikt sedan i somras och har trots upprepade samtal inte kommit överens i förhandlingar kring lönebudgeten. Enligt brittiska BBC rör det sig om totalt 1 600 flygningar som påverkas under tvådagarsstrejken.

”Vi är extremt ledsna över de problem som strejken medför”, skriver bolaget i ett uttalande till sina kunder.

British Airways uppmanar passagerare att inte samlas på flygplatserna. Balpa har även varslat om strejk den 27 september.

Strejken har väckt debatt i Storbritannien då British Airways piloter har en genomsnittlig årslön på en miljon kronor.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Säljare till Möten och Event
Sista ansökningsdag:
14 februari 2020
Försäljningschef till Europaweekend
Sista ansökningsdag:
26 januari 2020
Tur & Retur söker erfaren resesäljare
Sista ansökningsdag:
3 februari 2020
Jambo Tours/TEMA söker biljettör
Sista ansökningsdag:
3 februari 2020