Annons:

Qatar Airways: Pengarna håller på att ta slut

Qatar Airways kommer att fortsätta flyga så länge det krävs för att strandsatta resenärer ska komma hem, säger bolagets vd Akbar al-Baker till Reuters.

Men han varnar också för att bolagets pengar snart kan komma att ta slut.

– Vi har pengar för att ta oss igenom en väldigt kort period, säger vd:n i en telefonintervju.

Han säger också att flygbolaget kan komma att be Qatars regering om pengar.

9 kommentarer

  1. Terje: Qatar har visat övriga världens flygbolag vad kundservice betyder. Jag är stolt över att sälja QR flyg och ännu stoltare över hur de till skillnad från övriga flygbolag har visat att man bryr sig om sina kunder och fortsatt flyga när mer eller mindre alla andra flygbolag parkerat sina flottor på marken. Man har inte fortsatt flyga för att det är lönsamt, man flyger för att ta hem sina kunder. Det har inte några andra bolag brytt sig om. Stor eloge till QR och dess personal - både i luften och på marken. Ni kommer gå ur det här som ett sexstjärnigt flygbolag, övriga håller betydligt färre stjärnor i min bok. Fortsätt refundera inställda flyg till resebyråer och arrangörer, så känner alla att man kan lita på er ekonomiskt också.
  2. Pia malmberg: Skippar thaiairways i fortsättningen nu blir det Qatar 🇶🇦
  3. Ernv: Det är väl bara att pumpa lite mer olja om pengar behövs. Varför ska Qatars regering stå för något som oljeshejkar i grunden äger ändå
  4. Anders Foden: Jag flyger inte med QR pga ägarnas(statens)politik och de anställdas villkor.
  5. Jon: Håller med att Qatar airways är bra. Men i dessa tider så även om de hjälper resenärer att komma hem till sina hemländer så är faktiskt biljettpriserna cirka fyra gånger dyrare. Men förstår att efterfrågan styr. Men blir dyrt för en ungdom.
  6. Pysh: Håller med 100%. Det är inte bara QR som fortsätter att flyga- SAS har satt in många extraflyg från Spanien och Portugal dessutom fortsätter man flyga på USA och London.
  7. Terje: Den stora skillnaden är att SAS erhållit stads-stöd och krav om att hålla vissa linjer öppna (som EWR/LHR). SAS har erhållit stöd och krav från staten för evakueringsflygningar (både i DK/SE). Att QR biljetter skulle vara dyra beror på vad man jämför med. AF/KL tog 130 tkr på flyget från LIM-AMS/CDG. Det tycker jag smakade illa...
  8. Juan: Fel tidpunkt att slå sig/någon annan för bröstet som bättre än andra, bättre om alla flygbolag jobbar för kunden/resenären. Just nu behövs alla stolar för de som vill ta sig hem. Frågan om CSR som Anders Foden touchar vid kanske kan tas upp i höst av TN om det finns några flygbolag kvar.
  9. Erik: Qatar må fortfarande flyga folk. Men till vilket pris..bokstavligen. Min sambo och jag hade en resa inbokad i mitten av April, som Qatar ändrat 2ggr redan. Förutom att anlända flera timmar senare så flyttade de fram hemresan med 2 dagar. Allt utan att informera oss. Det fick vi ta reda på själva. Nu har Qatar Airways helt avbokat hela resan utan info, och trots att man avbokat så säljer man fortfarande resor exakt samma datum och tider men nu 2 eller 3ggr så dyrt. Alltså har de avbokat oss som bokat de billigare biljetterna och tycker vi ska boka om och betala 3ggr mer. Ja, visst är det fin service
komoot is searching for a Partnerships & Sales Manager
Sista ansökningsdag:
29 februari 2024
VD till RK Travel Group
Sista ansökningsdag:
3 mars 2024
Är du vår nya stjärna? Snart öppnar Scandic Södra Kajen
Sista ansökningsdag:
27 februari 2024