Annons:

Ryanair överklagar tyskt stöd till Lufthansa

Det irländska lågprisbolaget Ryanair kommer att överklaga det stödavtal på 9 miljarder euro som den tyska regeringen slutit med Lufthansa för att bolaget ska överleva coronapandemin. Det beskedet gav Ryanairs vd Michael O'Leary på tisdagen, skriver Reuters enligt Di.

Irländska lågprisbolaget Ryanair anser dock att det statliga stödet gör det möjligt för Lufthansa att sälja resor till ett underpris.

”Ryanair kommer att överklaga detta senaste exempel på olagligt statligt stöd till Lufthansa, vilket massivt kommer att snedvrida konkurrensen”, skriver vd:n Michael O’Leary i ett uttalande enligt Reuters.

Ryanair-vd:n lyfter bland annat fram att det kommer bli omöjligt för österrikiska dotterbolaget Lauda, då Lufthansaägda Austrian Airlines är i förhandlingar om stöd på 767 miljoner euro från Österrikes regering. Lufthansa har redan säkrat kreditgarantier från Schweiz för Swiss Airlines och är i samtal med Belgiens regering om stöd till Brussels Airlines.

Ryanair har under våren anmält både Sverige och Frankrike till EU-domstolen för att de respektive ländernas regeringar har gett stöd till flygbolag som är registrerade i länderna. Michael O’Leary har tidigare sagt att han hellre vill att stödet baseras på hur mycket bolag trafikerar olika länder. Ryanair, som har sin bas på Irland men som till största del flyger i övriga Europa, skulle således kunna få mer ekonomiskt stöd, skriver Irish Times.

Kommentarer är stängda.