Annons:

Annons:

SAS öppnar direktlinjer till nya flygplatsen i Sälen/Trysil

Under vintersäsongen 2019-2020 kommer SAS börja flyga direkt från Köpenhamn, Aalborg och London till den nya flygplatsen i Sälen/Trysil, Scandinavian Mountains Airport. Från den nya flygplatsen är det kort väg till drygt 250 skidbackar i Sverige och Norge. De nya rutterna möjliggör för danska, skånska och brittiska snöentusiaster att ta del av Skandinaviens ledande vintersportområden på ett helt nytt sätt, enligt ett pressmeddelande.

Från nyårshelgen kommer SAS erbjuda totalt fyra nya veckofrekvenser till och från Sälen/Trysil. Rutterna från Danmark och Storbritannien opereras under vintersäsongen fram till påsk. Med över 250 pister i Skistars anläggningar inom 25-40 minuters transfer från flygplatsen, ger de nya SAS-rutterna helt nya möjligheter att nå de skandinaviska skidorterna och fjällområdena i Sälen och Trysil. Samtidigt ingår SAS och SkiStar ett strategiskt partnerskap som bland annat kommer förenkla bokningen av skidresor.

–  Det är mycket glädjande att SAS kan erbjuda de första internationella rutterna till den nya flygplatsen. Korta restider, attraktiv tidtabell i kombination med fantastiska möjligheter till skidåkning och andra vinterupplevelser i de svenska och norska fjällen, är något många efterfrågar. Vi kommer att fortsätta utveckla samarbetet med SkiStar för att ytterligare stärka erbjudandet till våra resenärer och göra det enklare att uppleva den skandinaviska vintern, säger Karl Sandlund, Executive Vice President Commercial, SAS, i ett pressmeddelande.

-Det känns som ett tydligt styrkebesked att SAS redan från start lanserar flyglinjer från marknader som är växande. 9 procent* fler danskar och 23 procent* fler engelsmän har valt våra skidorter för kommande vinters skidsemester. Vi ser framemot ett inledande strategiskt samarbete med SAS och fortsätta resan tillsammans att utveckla helhetsupplevelsen från resa till vistelse, säger Mathias Lindström som är försäljnings- och marknadsdirektör på SkiStar i ett pressmeddelande.

Flygtiden från Köpenhamn och Aalborg till Sälen/Trysil är cirka 1 timme och 20 minuter, medan avgången från London tar drygt två timmar. SAS kommer att trafikera Scandinavian Mountains Airport (SCR) med start den 29 december från Danmark och den 28 december från Storbritannien. De nya linjerna kommer att flygas med SAS nya Airbus 320neo-flygplan, som är marknadens tystaste och mest bränslesnåla plan och reducerar koldioxidutsläppen med upp till 18 procent. Flygbiljetter till Sälen/Trysil kan köpas i alla försäljningskanaler från idag 12 augusti.

*SkiStar AB bokningsstatistik för UK/England dagens datum jämfört med samma tid föregående år och bokningsstatistik för Danmark från 26 juni 2019 jämfört med samma tid föregående år.

2 kommentarer

  1. Ronny: Glöm ej att nämna Stöten som är den absoluta bästa skidåknings-ort i Sälen👍
  2. Erik, Protect Our Winters: Varför anlägga en flygplats i Sälenfjällen? 1. Antalet skiddagar, speciellt i Sälenfjällen, minskar snabbt för varje år pga våra växthusgasutsläpp. 2. Flyg är det transportslag som släpper ut absolut mest per personkilometer, ca 70000 ggr mer är tåget inom Sverige. Motverkar inte det själva affärsidén med en skidort, som är beroende av snö? 3. Flygplatsen står i strid med Parisavtalet som Sverige har skrivit under, där vi måste halvera våra utsläpp varje decennium för att ha en chans att klara +1,5 °. Nu ÖKAR vi utsläppen, och dessutom i en bransch som är beroende av snö. Obegripligt!

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.