Annons:

Uppgifter: Amerikanska flygbolag kan sluta flyga helt

De stora amerikanska flygbolagen planerar att frivilligt stoppa alla inhemska flyg. Samtidigt kan de bli beordrade till detta av regeringen, uppger bransch- och myndighetskällor till Wall Street Journal.

Uppgifterna kommer när flygbolagen knappt längre bedriver internationella flyg medan de inhemska är reducerade med cirka 40 procent.

Men situationen håller på att förvärras i USA. I måndags försvann tusentals flyg till på brist på passagerare. Dagen innan var antalet passagerare vid kontrollpunkter på flygplatser 80 procent färre än jämfört med året innan, enligt Transport Security Administration.

Flygen kan nu helt utebli även om president Donald Trump inte ska vara för en sådan åtgärd. Delvis beror detta på att många passagerarflyg även bär med sig stora delar av posten och annan viktig frakt.

De stora flygbolagen i USA är United Airlines, American Airlines, Southwest Airlines och Delta Airlines. Gemensamt för kvartetten är att de har en gemensam storägare, finansmannen Warren Buffetts investeringsjätte Berkshire Hathaway.

Kommentarer är stängda.

komoot is searching for a Partnerships & Sales Manager
Sista ansökningsdag:
29 februari 2024
Är du vår nya stjärna? Snart öppnar Scandic Södra Kajen
Sista ansökningsdag:
27 februari 2024
VD till RK Travel Group
Sista ansökningsdag:
3 mars 2024