Annons:

Svenskarna resor 67 procent kortare sträcka efter corona

Distansen som svenskarna reste är 67 procent kortare jämfört med förra året, men naturupplevelser i norr och vackra stränder i syd var utmärkande stjärnor sommaren 2020, skriver Booking.com i ett pressmeddelande.

Genom att djupdykning i sommarens resmönster, beräknade Booking.com att den genomsnittliga distansen som svenskarna reste (juni – augusti) minskade med 67 procent jämfört med samma tid förra året, vilket är i linje med det globala genomsnittet på 63 procent. När man blickar tillbaka på sommaren 2019 reste svenskarna i genomsnitt 1 388 kilometer per bokning. I sommar har den distansen sjunkit till endast 453 kilometer per bokning, lite mindre än avståndet mellan Göteborg och Stockholm! 

Lycka mäts inte i kilometer 

Av svenskarnas totala resesträcka mellan den 1 juni och den 31 augusti 2020 var tre femtedelar (62%) (3) inom Sverige, jämfört med endast 11% under samma period 2019. Kustnära städer och vackra naturutflykter har toppat listan över populära destinationer, då många svenskar har tagit chansen att resa för att återuppta kontakten med familj och vänner som avskilda på grund av reserestriktioner och social distansering. Medan Sverige toppade listan över de mest populära länderna svenskarna bokat i sommar, var det näst mest populära landet Tyskland, följt av Danmark, Polen och Italien (4), vilket visar att även om några äventyrliga svenskar fortfarande reste utomlands för att finna reselycka, stannade vi på ett bekvämt avstånd på kontinenten, enligt ett pressmeddelande.

Kommentarer är stängda.