Annons:

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Seminarium om djurvänlig turism!

22 maj 08:3011:00

World Animal Protection, en av världens största internationella   djurvälfärdsorganisationer, bjuder in aktörer inom resebranschen till ett  frukostseminarium onsdag den 22 maj. Temat är djurvänlig och hållbar turism.  

Runt om i världen lever hundratusentals vilda djur under svåra förhållanden för att  underhålla turister. Det finns ett stort behov av mer information till turister om det  här, djurvänliga alternativ och bättre djurvälfärd för djur som används i  turistindustrin. 

Turister som besöker olika typer av attraktioner med vilda djur gör det oftast för  att de älskar djur – och luras att stödja denna grymma industri eftersom de inte  vet vad som pågår bakom kulisserna och den idylliserande reklamen.  

För att ta itu med de djurvälfärdsproblem som nöjesindustri för med sig behövs  riktlinjer där reseföretag inte erbjuder eller marknadsför attraktioner eller  upplevelser med vilda djur. Med resebranschens stöd kan vi tillsammans arbeta för  en djurvänligare turistindustri.  

Den djurvänliga trenden är glädjande nog tydlig. Reseföretag över hela världen  väljer bort grym turistunderhållning med vilda djur och många svenska reseföretag har också tagit ställning för djuren. Turisternas efterfrågan på djurvänliga  alternativ ökar.  

Vad innebär djurvänlig turism? Hur ser situationen ut för vilda djur som används  för att underhålla turister? Under seminariet kommer bland annat dessa frågor att  diskuteras och schemat ser ut så här: 

08.30 – 09.00 

Frukost och mingel  

09.00 – 09.10 

Generalsekreterare Roger Pettersson hälsar alla välkomna.  

09.10-09.30 

Sakkunniga Sandra Jönsson ger en introduktion om djurvänlig turism. 

09.30 – 10.15 

Marie Chambers från World Animal Protections huvudkontor i London berättar om  certifierade djurvänliga platser i världen där besökarna kan uppleva vilda djur i det  fria. Dessa så kallade Wildlife Heritage Areas seglar nu snabbt upp som mycket  intressanta resmål för djurvänliga turister och resebolag. 

10.15 – 11.00 

Influensers Ebba Forsgren och Cajsa Wessberg berättar om sin resa till Thailand, där de fick se både bra och fruktansvärda exempel på hur elefanter behandlas. 

11.00 – 11.30 

Mingel och möjlighet att ställa frågor till seminariets föreläsare. 

Datum: 22 maj 2024 

Tid: 08:30-11.30 

Plats: Hotel Birger Jarl, Tulegatan 8, Stockholm

Detaljer

Datum:
22 maj
Tid:
08:30–11:00

Plats

Tulegatan 8
Tulegatan 8
Stockholm, Sverige
+ Google Map