Annons:

Annons:

Topplista, stränderna vi gillar mest

Grekiska öar toppar listan, därefter kommer de svenska stränderna och på tredje plats de baleariska, Mallorca, Menorca och Ibiza.

Att den grekiska övärldens stränder anses finast är kanske ingen överraskning, det är däremot att så många som 34 procent anser är svenska stränder är bäst. Det visar Tickets Novus-undersökning, där 1 014 personer landet över har tillfrågats var de finaste stränderna i Europa finns.

– I grekiska övärlden finns svenskarnas absoluta favoritstränder. De svenska stränderna är nästan lika populära, men inte lika solsäkra. Därför flyr rekordmånga till Medelhavet i sommar för att solsäkra sin strandvistelse, säger Michael Kapil, marknadschef på Ticket Privatresor.

Den svenska kärleken till grekiska öarnas stränder bottnar i att det där finns stränder för alla smaker.

– Alla kan hitta sin egen favoritstrand i den grekiska övärlden. Här finns allt från små orörda pärlor i dramatisk natur till långsträckta sandstränder med kristallklart vatten. Det gör stränderna här till riktiga svenskfavoriter, säger Michael Kapil.

En av de allra mest kända stränderna i grekiska övärlden är Elafonissi Beach, som är Kretas svar på Maldiverna. Andra öar med fina stränder är Zakynthos, Rhodos, Milos, Lefkas, Kefalonia, Elafonisos och Korfu. Att grekiska stränder är populära bland många visar även 2016 års upplaga av TripAdvisors Travellers’ Choice, där var det prisregn över grekiska stränder och hela sex stycken fanns med bland de femton bästa stränderna i Europa. (Se lista nedan).

I juli är Spanien det semesterland som lockar flest svenskar, följt av Grekland och Kroatien. Dessa länder finns med i toppstriden i Tickets strandtopp. 21 procent av svenskarna tycker att spanska övärlden (Balearerna med Mallorca, Ibiza, Menorca) har finast stränder och 13 procent tycker att sommarens uppstickare Kroatien har de mest förträffliga stränderna.

Kommentarer är stängda.