Annons:

Annons:

​Liseberg ställer in julborden

Efter måndagens besked om skärpta restriktioner och statsministerns budskap om att även verksamheter som inte enligt lag lyder under bestämmelserna ändå bör ta dem i beaktande, väljer nu Liseberg att ställa in sin planerade julbordsverksamhet. Även barnkalasverksamheten i Spelhuset ställs in året ut, enligt ett pressmeddelande.

– Det var inget lätt beslut, rent juridiskt kan vi genomföra julborden, men vår tolkning av statsministerns uttalanden är att vi trots det bör ställa in, säger Andreas Andersen, vd på Liseberg.

Beslutet innebär att 2020 blir ett blankt år i Lisebergs historia. I april kom besked om att parken inte kunde öppna för sommarsäsong som planerat och därefter har de negativa beskeden följt på varandra: stängning av Hotell Liseberg Heden, ingen Halloweensäsong, ingen premiär för Mamma Mia på Rondo och ingen Jul på Liseberg. Förlusten för bolaget beräknas bli ca 500 Mkr 2020.

– Julborden var vår sista chans att ha någon form av verksamhet i år. Det känns enormt sorgligt att inte kunna genomföra dem, säger Andreas Andersen i ett pressmeddelande.

Den första julbordssittningen var planerad till 20 november. Totalt var ca 4000 gäster bokade för julbord på Liseberg.

2 kommentarer

  1. Erik: Ni lider nog ingen större ekonomisk skada trots allt. Med 700 miljoner över för en vattenpark så ska ni nog ta av er offerkoftan
  2. Maria: Erik, jag hoppas det vänder för dig och att du på något sätt kan börja se framåt igen och bli lite positiv.
Visitnorway söker en Branschspecialist
Sista ansökningsdag:
1 juli 2021
Senior Sales Operations Agent to Qatar
Sista ansökningsdag:
1 juli 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.