Annons:

Norwegian åker på ”historisk förlust” i första kvartalet

Norwegian gör förlust om 3,3 miljarder norska kronor för första kvartalet i år. Det framgår av den operativa uppdateringen som släpptes på torsdagsmorgonen. Norska Dagens Næringsliv kallar resultatet för ”historiskt” svagt. Rörelseförlusten uppgick till 2,1 miljarder kronor, jämfört med förlusten på 1,5 miljarder kronor för ett år sedan. Omsättningen uppgick till 6,5 miljarder kronor, ner från 8 miljarder i fjol. E24 noterar att coronakrisen har slagit hårt mot bolaget – precis som resten av flygbranschen – men att de fullskaliga konsekvenserna kommer att synas först i andra kvartalet.

Bolaget skriver inget om när flygindustrin kan vara tillbaka i normal drift utan att läget på marknaden fortsatt är osäkert. Norwegian ger inte heller några nya finansiella prognoser.

Så sent som den 13 februari i år meddelade Norwegians koncernledning att man förväntade sig ett överskott för helåret 2020, efter tre raka förlustår. Sedan kom coronakrisen, skriver Dagens Næringsliv.

Koncernens miljardsmäll i första kvartalet kommer dock inte som någon överraskning, skriver vd Jacob Schram i en kommentar till torsdagens rapport.

”De nästkommande månaderna blir krävande för Norwegian och för luftfarten”, skriver han, och tillägger att målet fortsättningsvis är att bibehålla en stark position för Norwegian på marknaden.

Första kvartalet
Omsättning: 6,5 mdr nok
2019: 8 mdr nok

Rörelseresultat (ebit): −2,1 mdr nok
2019: −1,5 mdr nok

En kommentar

  1. Flygkonsult: Ett resultat som delas med SAS som i sin tur redovisar en förlust på 3,7 miljarder kronor
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024