Annons:

Stureplansgruppen varslar personal: ”Läget är kritiskt”

Coronaviruset får nu stora effekter även för besöksnäringen. De senaste dagarnas utveckling gör att Stureplansgruppen tvingas fatta beslut för att säkra verksamheten, enligt ett pressmeddelande. – I dagsläget vet vi inte hur stora nedskärningarna blir, men det skulle kunna röra sig om upp till 20 procent, säger Jennica Jonsson, Vice VD för Stureplansgruppen till Besöksliv.

I samband med coronavirusets spridning drabbades besöksnäringen tidigt av minskade gästflöden till restauranger, hotell, möten och event. Vi ser nu ett drastiskt antal avbokningar av företags- och eventkunder samtidigt som antalet nya bokningar helt stannat av.

”Läget är kritiskt och vi har dramatiska tapp utan historisk liknelse. Just nu arbetar vi med en plan för att säkra företagets överlevnad”, säger Vimal Kovac, VD, Stureplansgruppen.

För att möta den uppkomna situationen och säkerställa Stureplansgruppens fortsatta operativa verksamhet har förhandlingar om att minska personalstyrkan initierats. I dagsläget vet vi inte hur stora nedskärningarna blir. Dialog med fackförbunden har inletts under veckan samtidigt som vi följer utvecklingen noggrant.

”Vi behöver omgående se statliga insatser för att rädda besöksnäringen”, säger Jennica Jonsson, Vice VD för Stureplansgruppen i ett pressmeddelande.

Hur många tjänster kan det komma att röra sig om ungefär?

– I dagsläget vet vi inte hur stora nedskärningarna blir, men det skulle kunna röra sig om upp till 20 procent, säger Jennica Jonsson, Vice VD för Stureplansgruppen till Besöksliv.

Vad har ni sett för tapp på restaurangerna i omsättning?

– Det varierar mellan de olika restaurangerna, i genomsnitt hittills cirka 25 procent. En siffra som ökar dag för dag. Nattklubbarna tror vi kommer tappa över 50 procent utifrån förbudet om allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 500 personer. För event och möten ser vi en minskning med 80 procent då nästan allt bokas av för tillfället, stora som små evenemang.

Namn: Jennica Jonsson
Titel: Vice VD, Stureplansgruppen

Stureplansgruppen är en av landets största företag inom besöksnäringen med 3000 anställda.

2 kommentarer

  1. Mona: Om flera högre chefer istället tillfälligt, skulle sänka sina löner med några procent så skulle varslen inte behöva bli lika många. Överflödiga chefer som kostar mer än en vanlig anställd blir konstigt nog alltid kvar när uppsägningar är aktuellt
  2. Anna Carin Wass: Håller med dig till 100% men även andra i en organisation kan tänka sig att arbets låt säga 85% under en period bättre det än att bli arbetslös! Solidaritet mot en arbetsgivare är aldrig fel
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024