Annons:

Annons:

Vallåsen inleder unik satsning på längdskidåkning – ”Har aldrig gjorts tidigare”

Vallåsen och Branäsgruppen bryter ny mark i år när de öppnar en helt ny längdarena för allt från motionärer till elitåkare på Sveriges sydligaste skidanläggning. Två längdspår, på totalt 1,4 kilometer, kommer att öppna redan i slutet av oktober, vilket är unikt i södra Sverige, enligt ett pressmeddelande.

— Det här har aldrig gjorts tidigare. Ingen så här långt söderut har kunnat erbjuda skidåkning så tidigt på säsongen. Medan många andra är i behov av väldigt låga temperaturer kan vi hålla igång våra spår och erbjuda bra träning tack vare våra snöfabriker som kan producera snö i plusgrader. säger Jesper Malmquist, platschef i Vallåsen i ett pressmeddelande.

Längdsatsningen på Hallandsåsen består av två spår, ett på 1 kilometer och ett på 400 meter. Det längre spåret är mer utmanade med 22 meter i fallhöjd, vilket innebär att även avancerade åkare kan få sig en ordentlig genomkörare. Den kortare sträckan erbjuder istället lite lättare åkning. De båda spåren cirkulerar dessutom runt en arena, där det kommer att finnas möjlighet för teknikträning.

— Vi vet att det finns många längdskidåkare i södra Sverige som vill träna inför till exempel Vasaloppet eller Engelbrektsloppet. Målet med satsningen har varit att kunna erbjuda bra träning för dem tidigt på säsongen. Men det finns även andra, till exempel skolgrupper, som vi tror kan lockas av satsningen.

Vallåsen erbjuder sedan tidigare utförsåkning på vintern och downhillcykling på sommaren. De lockar många besökare från Skåne, Halland, Småland och Danmark, men även från övriga Sverige – något de vill fortsätta göra även med längdåkningen.

— Det finns cirka 4,5 miljoner människor inom två timmar som får chansen att åka skidor redan i oktober. Det är riktigt häftigt att vi kan erbjuda detta, avslutar Jesper Malmquist i ett pressmeddelande.

Kommentarer är stängda.

Inca Tours söker biljettör
Sista ansökningsdag:
21 maj 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.