Annons:

Annons:

Ticket vinstvarnar

Ticket flaggar för ytterligare sänkt försäljning och resultat för år 2008. Nu väntar nytt sparpaket.

Ticket bedömer att försäljningen för år 2008 minskat med cirka 15 procent jämfört med i fjol. Bruttoresultatet för året bedöms minska med cirka 20 procent.
För de tre första kvartalen i år minskade försäljningen med 12 procent och bruttoresultatet med 15 procent.
”Huvudorsaken till försäljningsminskningen är den globala finanskrisen och därmed påverkan på realekonomin som lett till en generell återhållsamhet av framför allt privatresandet”, skriver Ticket i ett pressmeddelande.
Framför allt försäljning och bruttoresultat för privatresor har minskat i år jämfört med 2007. Inom segmentet bedöms försäljningen minska med cirka 18 procent efter en försäljningsnedgång under de tre första kvartalen på 15 procent.
”En kraftigt minskad försäljning i kombination med rådande överutbud på marknaden av privatresor har resulterat i lägre marginaler inom framförallt Ticket Selection. Även Sterlings konkurs har påverkat marginalerna negativt”, kommenterar Ticket Privatresors resultat.
Ytterligare besparingar planeras nu till följd av den lägre försäljningen.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Försäljningschef till Europaweekend
Sista ansökningsdag:
26 januari 2020
Tur & Retur söker erfaren resesäljare
Sista ansökningsdag:
3 februari 2020
Jambo Tours/TEMA söker biljettör
Sista ansökningsdag:
3 februari 2020
Säljare till Möten och Event
Sista ansökningsdag:
14 februari 2020