Annons:

Annons:

Avbokningar av julbord oroar branschen: ”Får effekter”

Trots att inga nya allmänna råd införts så ställer allt fler verksamheter in julfester och julbord för sina anställda, vilket oroar restaurangbranschen. Det säger Jonas Partheen, presschef för bransch- och arbetsgivarorganisationen Visita, till GP. – Våra medlemmar har fått många avbokningar från bland annat kommuner och regioner. Det är stora avbokningar som får effekter.

Under fredagen meddelade Västra Götalandsregionen att man ställer in alla julfester. Regeringen har också flaggat för att nya rekommendationer kan presenteras snart.

– Om man inför nya allmänna råd så måste man även sätta in finansiellt stöd till företagen, annars kommer jobb försvinna, säger Jonas Partheen.

3 kommentarer

  1. Erik: Sådär ja, då är Visita igång igen. Det tog någon månad. Inte hört förespråkare för någon annan bransch under hela pandemin som gnällt och begärt så mkt finansiellt stöd, som Visita.
  2. Petter: Halloj Erik, denna bransch är verkligen utsatt och behöver allt stöd den kan få. Vet inte vad du jobbar med Erik, men skriv gärna och berätta det samt motivera varför du inte vill ha stöd för di verksamhet. Själv är jag verksam inon mötesbranschen och ser vilken skada den tagit och ser med egna ögon att vi behöver allt stöd vi kan få för att kunna behålla duktig personal och fortsätta driva verksamheten.
  3. Erik: Att branschen är hårt utsatt har jag aldrig förnekat. Men det är många branscher som är minst lika utsatta och dessa har man inte hört mycket om. Hotell och restauranger är tyvärr inte en samhällsviktig funktion och således kan faktiskt inte staten betala ut hur mkt som helst och utan att ställa några krav, som en del tycker. Men visst, betala ut stöd med villkoret att det ska betalas tillbaka under.. låt säga en 10års period.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.