Annons:

SAS slutar med taxfree ombord

Från och med i höst upphör därför den taxfreeförsäljning som idag sker ombord på SAS flygningar. Det innebär mindre lastad totalvikt på flygplanen, vilket i sin tur sparar bränsle och minskar utsläpp, enligt ett pressmeddelande.

Taxfreeförsäljning har varit en uppskattad möjlighet ombord för de kunder som använt den, men köpbeteendet hos resenärer har förändrats över tid, och hållbarhetsfrågan är viktigare än någonsin – både för resenärer och för SAS. När taxfree-produkterna försvinner minskar totalvikten ombord och det minskar i sin tur bränsleförbrukningen och utsläpp. Istället kommer SAS att arbeta med lösningar för att på ett modernare sätt erbjuda resenärerna möjligheten att handla och få varor levererade i anslutning till sin resa.

– SAS ska minska utsläppen med minst 25 procent till år 2030. Varje steg på vägen för att nå målen och ett hållbart resande är betydelsefullt. Alla åtgärder för att minska vikt och därmed bränsleförbrukning, bidrar, säger Karl Sandlund, EVP Commercial i ett pressmeddelande.

4 kommentarer

  1. Gittan Goding: Hållbarhetsfrågan? Well det tror jag inte är orsaken. Snarare att de inte säljer något. Pinsamt att trycka på hållbarheten. PINSAMT!
  2. Åke: Jättebra! Känns som ett onödigt moment i servicen. Flytta ner taxfree försäljningen till marken istället. Gärna med möjlighet att handla efter ankomst.
  3. Matts: Sluta prata om hållbarhet. Det är bara för PK-folk på Södermalm, och någon i Helsingborg som lyssnat på ett dyrt föredrag av Fredrik Reinfeldt. Hållbarhet gör ett företag för det är lönsamt, i detta fallet att det minskar det vikten på flygplanet.
  4. Otto: Bra sagt