Annons:

SAS passagerartrafik minskade med 98 procent i april

SAS trafikssiffror för april är en dyster läsning för bolaget. Antalet passagerare i reguljärtrafik, RPK, föll med 98 procent jämfört med samma månad i fjol, enligt ett pressmeddelande. – Vi står fortsatt inför utmaningar som påverkar vår verksamhet i grunden. Även om ingen kan förutse exakt hur efterfrågan kommer att utvecklas under de kommande månaderna och åren, är det tydligt att det kommer att ta betydligt längre tid än tidigare förväntat. Vår bedömning är att det kommer att dröja till 2022 innan efterfrågan når nivåerna före covid-19., säger vd:n Rickard Gustafson i pressmeddelandet. SAS-koncernens reguljära kapacitet minskade med 95 procent.

– Som en del av vårt arbete att säkra bolaget för framtiden, är jag tacksam över att vi kunnat upprätta en kreditfacilitet om 3,3 miljarder SEK, där den svenska och danska staten gick in som garanter. Tillsammans med våra besparingsåtgärder kommer detta likviditetstillskott att ge oss tid att undersöka ytterligare möjligheter och ekonomiskt stöd för att kunna säkerställa vår verksamhet, säger Rickard Gustafson, vd för SAS i ett pressmeddelande.

För att överleva ska bolaget minska sin framtida arbetsstyrka med upp till 5 000 heltidstjänster.

En kommentar

  1. Carl Jansson: SAS 98% färre passagerare. Norwegian 98.7% Travel news skriver då: SAS passagerartrafik minskade. Kollaps för Norwegians passagerartrafik. Varför kollapsade inte SAS siffror?? Inte svårt att gissa vilket bolag reportern håller på. 🙄
komoot is searching for a Partnerships & Sales Manager
Sista ansökningsdag:
29 februari 2024
Är du vår nya stjärna? Snart öppnar Scandic Södra Kajen
Sista ansökningsdag:
27 februari 2024
VD till RK Travel Group
Sista ansökningsdag:
3 mars 2024