Annons:

Annons:

”Mitt team gör mig till en bra ledare”

Erica Åberg är ny General Manager på Downtown Camper i Stockholm. Här berättar hon om chefsrollen, det nya konferenscentret i källaren och sin drömresa. (Den har Greta redan gjort.)

Vad gör dig till en bra chef?

Jag är en ledare som är inkluderade och transparent. Jag vill lyfta mitt team och vill att de ska veta det jag vet. Detta för att vi tillsammans ska ta oss mot våra mål på bästa sätt. Man klarar sig inte en sekund utan sitt team på något hotell, mitt team har alltid varit viktigt för mig. Jag anser att en ledares jobb är att bygga sitt team och skapa rätt förutsättningar för att de ska kuna göra ett fantastiskt jobb och tycka att det är kul samtidigt. Det är förhoppningsvis det som gör mig till en bra ledare.

Hur börjar du din arbetsdag? 

Jag vill helst börja min dag med den klassiska ”rundan” i huset. För att hälsa på gäster och medarbetare och för att få en bild av allt just den dagen.

Hängmattan ovanför repan på Downtown Camper blev för populär, berätta?

The Net är en av många populära aktiviteter hos oss. Det är en mindfulness-övning som tar ca 25 min att göra och vi kör den oftast morgon och kväll med våra gäster. Mer går att läsa i vårt aktivitetsprogram.

Hur går Roots i källaren? 

Roots är vår nya konferens- och eventvåning som ligger i entréplan på Drottninggatan. Roots har nu haft öppet i en månad och har fått en fin start och det ska bli roligt att följa Roots framöver.

Reseindustrins största utmaning?

Jag tror vi har samma utmaningar som de flesta branscher. Miljö och klimatet är två av dem, där har Scandic länge varit branschledande som kedja och Downtown Camper by Scandic har tagit ytterligare steg i de här områdena. Sedan har vi en branschutmaning, där vi behöver fler människor som väljer att jobba i besöksnäringen. Där har vi på Scandic flera samarbeten med både Visita, My Dream Now och olika skolor.

Erica Åberg, ny hotelldirektör på Downtown Camper by Scandic.

Namn: Erica Åberg

Titel: General Manager

Familj: Sambo och ett barn.

Ålder: 38 år

Bor: Lidingö

Senaste resa: Italien, Toscana.

Favorithotell: Le Sirenuse

Favoritreseapp: Jag googlar och söker brett när jag ska åka någonstans. Sedan bokar jag alltid mina hotellvistelser direkt på hotellens hemsida.

Flygbolag som jag åker helst med: Olika, men jag vet vem jag helst inte åker med.

Favoritdestination: Italien, allt finns – mat, dryck, alperna, sol och bad.

Min drömresa: Segla över Atlanten

Detta vet vi inte om dig: Älskar att åka skidor.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.