Annons:

Annons:

Oro för smitta i fjällen – 30-tal anställda i karantän

Fjällvärlden har fått se en tillströmning av turister inför nyårshelgen och på Vårdförbundet är man orolig för ökad covidsmitta även om ”en stavlängds avstånd” rekommenderas på Skistars skidanläggningar.

Jonas Bauer, destinationschef på Skistar Sälen, säger till DN att man har fört dialog med Folkhälsomyndigheten och smittskyddsläkare och att man veckovis rapporterar till Länsstyrelsen.

– Sen hoppas jag att alla sköter sig, säger han.

Ett 30-tal anställda vid Skistar i Sälen sitter i karantän efter att ”ett fåtal” testats positivt för covid-19.

Länsstyrelsen i Värmland larmar om trängsel på bensinmackar och matställen när fjällturisterna är på väg till skidanläggningarna, rapporterar Nya Wermlands-Tidningen.

Nu uppmanas skidresenärerna att följa restriktionerna och minimera sina stopp på väg till backarna.

– Ta inte semester från pandemin. Man ska tänka på det hela tiden när man kommer till ett nytt ställe och anpassa sig till de regler som finns där, säger Carina Welin, kommunikatör vid länsstyrelsen i Värmland, till SVT.

KOMMENTARER

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.