Annons:

Annons:

Prognos: Trafiken på Arlanda blir kvar i Terminal 5 hela 2021

Under corona har statliga flygplatsbolaget Swedavia koncentrerat all trafik på Arlanda till Terminal 5. De övriga terminalerna är stängda och så kommer det troligen att förbli under hela 2021.

– Vi kommer förstås med glädje öppna fler terminaler vid behov. Det är främst avhängigt trafikutvecklingen, men vi tittar också på kapacitetsbehovet utifrån smittskydds- och trygghetsåtgärder. Med det vi vet nu är inriktningen för 2021 att vi tillsvidare är kvar i Terminal 5, där vi fortfarande successivt ökar serviceutbud med fler butiker och restauranger i takt med att vi välkomnar fler resenärer. Vi har också nyligen öppnat fast track och SAS har sedan några veckor tillbaka öppnat sin lounge, skriver Swedavias press Robert Pletzin i ett mejl till Travel News.

 

Men det är långt kvar till fornstora dagar. I nuläget har Arlanda cirka 13 000-15 000 resenärer per dag i Terminal 5. Jämfört med cirka 50 000 resenärer per dag i genomsnitt i oktober i fjol. Flygtrafiken är generellt ner drygt 80 procent i Sverige och stora delar av resten av världen. Just nu trafikerar cirka 35 olika flygbolag Arlanda återkommande.

 

En kommentar

  1. Basse Luring: Men alla bussar till och från DDR-flygplatsen ska angöra T4 från och med mitten på december 2020. Bedrövligt! Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.