Annons:

Prognos: Trafiken på Arlanda blir kvar i Terminal 5 hela 2021

Under corona har statliga flygplatsbolaget Swedavia koncentrerat all trafik på Arlanda till Terminal 5. De övriga terminalerna är stängda och så kommer det troligen att förbli under hela 2021.

– Vi kommer förstås med glädje öppna fler terminaler vid behov. Det är främst avhängigt trafikutvecklingen, men vi tittar också på kapacitetsbehovet utifrån smittskydds- och trygghetsåtgärder. Med det vi vet nu är inriktningen för 2021 att vi tillsvidare är kvar i Terminal 5, där vi fortfarande successivt ökar serviceutbud med fler butiker och restauranger i takt med att vi välkomnar fler resenärer. Vi har också nyligen öppnat fast track och SAS har sedan några veckor tillbaka öppnat sin lounge, skriver Swedavias press Robert Pletzin i ett mejl till Travel News.

 

Men det är långt kvar till fornstora dagar. I nuläget har Arlanda cirka 13 000-15 000 resenärer per dag i Terminal 5. Jämfört med cirka 50 000 resenärer per dag i genomsnitt i oktober i fjol. Flygtrafiken är generellt ner drygt 80 procent i Sverige och stora delar av resten av världen. Just nu trafikerar cirka 35 olika flygbolag Arlanda återkommande.

 

En kommentar

  1. Basse Luring: Men alla bussar till och från DDR-flygplatsen ska angöra T4 från och med mitten på december 2020. Bedrövligt!
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024