Annons:

Annons:

Flygledningsbolag vill ta över Bromma

Bolaget Aviation Capacity Resources (ACR) vill ta över driften av Bromma flygplats i Stockholm om statliga Swedavia säger ja, skriver Dagens industri. ACR sköter i dag flygledning på 17 flygplatser i Sverige. Bolaget omsätter årligen 160 miljoner kronor och har tillsammans med investerare och samarbetspartners skapat en affärsgrupp som står beredd att ta över flygplatsen.

Vilka investerarna är vill inte Wilhelm Wohlfahrt, vd för ACR, berätta. Han hoppas att det blir intressant för politikerna att sätta sig ned och diskutera om det här är möjligt.

”Bromma är navet för svenskt inrikesflyg. Den trafik som finns på flygplatsen kommer inte få plats på Arlanda de närmsta 20 åren, även om man beslutar sig för att investera”, säger han till Di.

Statliga flygplatsbolaget Swedavia vill avveckla Bromma eftersom de bedömer att det inte går att göra affär där längre, med tanke på minskat resande och oklarheter om långsiktiga effekter av pandemin.

En kommentar

  1. Anonym: Om marknadshyra får råda, så lär väl bara hyran landa på 50-100miljoner? Inte för att jag tror swedavia andas kostnadseffektivitet men det kan nog bli svårt det här. Detta nya bolag får väl också ta över ansvaret för miljösaneringen?

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.