Annons:

Annons:

Företagsgrupp: Vi kan ta över Bromma från staten

En grupp företag säger sig vara redo att ta över driften av Bromma flygplats.

I ett inlägg på SvD Debatt uppmanar företagsledarna samtidigt regeringen att skjuta upp det slutgiltiga beslutet om flygplatsen i tio år – och under tiden utreda dels resandet och dels en utbyggnad av Arlanda.

”Bromma flygplats står alltså inte och faller med om staten vill driva den eller inte”, skriver de.

3 kommentarer

  1. Stockholmare: Tänker företagsgruppen ta över saneringsansvaret för området?
  2. Gus: Behovet av Bromma flygplats är bestående inom överskådlig framtid. Bromma bör finnas kvar som avlastningsflygplats för Arlanda av alla små flygplan och drivas med gemensam ekonomi med Arlanda.
  3. Tobbe Nilsson: Att låta Arlanda och Bromma drivas med gemensam ekonomi av vansinnigt. Nej, låt varje flygplats betala för sina egna kostnader. Dvs, skattebetalarna i Stockholm har inget intresse av att subventioner Brommas kostnader. Låt Bromma betala betala samma tomträttsavgäld som alla andra som hyr mark av kommunen och låt alla resenärer som använder av Bromma betala den faktiska kostnaden för att flyga därifrån. På så sätt å skulle man få lägre totalkostnader från Arlanda för skulle Bromma stå för sina egna kostnader så skulle flygplatsen ganska så snabbt avvecklas på egen hand pga av höga biljettpriser.
Room Republic söker VD
Sista ansökningsdag:
15 oktober 2021
STRICCT TRAVEL expanderar!
Sista ansökningsdag:
8 oktober 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.