Annons:

Helldén: Sätt igång med avvecklingen av Bromma

Stockholms trafikborgarråd Daniel Helldén (MP) vill att Bromma flygplats avvecklas helt, skriver SvD.

Uttalandet kommer efter att flygbolaget Bras norska ägare Per G Braathen uttryckt sin önskan om att flytta verksamheten till Arlanda. Bra har stått för 97 procent av trafiken på Bromma.

– Det är hög tid att infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) ger ett besked om att Bromma inte längre behövs. Det är faktiskt bara att sätta igång med nedläggningen om man vill, säger Daniel Helldén till SvD.

8 kommentarer

  1. Flygkonsult: I DI den 8 Mars uttalade sig Per G. Braathen följande: 1. ”BRA flyg kommer vara kvar på Bromma flygplats” 2. ”Hade det funnits möjligheter att flytta till Arlanda hade vi gjort det, men de finns inte” https://www.di.se/nyheter/bromma-flygplats-raddas-avgorande-beslut-taget/
  2. Henrik: Tycker vi tar det i rätt ordning. Prio ETT bör att Stockholm omedelbart avvecklar Daniel Helldén (MP) från sin tjänst.
  3. R F: Instämmer helt med Daniel Helldén. Finns yttersta starka argument för en avveckling av Bromma och yttersta svaga för att behålla. Arlanda kan ta den lilla trafik som är på Bromma. Samordningsvinsterna torde vara enorma och Stockholm kan äntligen läkas som stad i de västra förorterna.
  4. Benedikt Kristinsson: Hur kan ett 3% parti ha sånt inflytande? Avveckla MP omgående. Deras energipolitik har redan skadad Sverige rejält. Landsbygdsbor skadas direkt av deras politik. Miljöskatten på flyget, som vi kan tacka MP för, är helt meningslös. Det enda som hänt är att Sverige tappat flyglinjer och fått in ökat skatt. Effektiva resor ökar vår välfärd. Dem vill avveckla alla regionala flygplatser! Ett direkt farligt parti.
  5. Kalle L: Lägg ner Helldén NU!!!!!
  6. Jonathan: Om Bromma flygplats kan bära alla sina egna kostnader så vore det Ok att behålla flygplatsen men att låta skattebetalarna skjuta till pengar för att några få som "inte vill" flyga från Arlanda ha Bromma kvar är bisarrt. En flygbiljett från Bromma kostade runt 2500-3000 sek till Göteborg, så om Bromma skall bära sina egna kostnader så lär kostnaden hamna på runt 5000 - 6000 per biljett vilket i sin tur kommer att leda till en sakta nedläggning pga av lönsamhet dvs antal resenärer kommer att minska av egen kraft.... Stockholm bör satsa sina pengar på en flygplats, dvs Arlanda.
  7. Stockholmare: @Jonathan: Argumentet är ju att BMA står för prispressen... @Benedikt Kristinsson: Helldén är vald i Stockholm, inte riksdagen/sverige. PS : Travelnews refererar till en gammal artikel från januari.
  8. Nisse P: Osakligt. Tänk om man skulle resonera likadant om järnvägen som får många miljarder varje år från våra skattepengar.