Annons:

Annons:

Debatt: SJ sviker INTE de som vill åka tåg i Europa

Morten Postrup skriver att SJ sviker dem som vill åka tåg i Europa. Man blir minst sagt lite paff över ett sådant påstående, skriver SJ:s presschef Tobbe Lundell.

Intresset för internationella tågresor har kommit och gått genom åren. I och med lågprisflygens starka intåg på marknaden sjönk intresset för tågresor markant, och SJ valde då att upphöra med den internationella försäljningen. Men som tur är har intresset för bekväma och klimatsmarta resor tagit ny fart. Det märktes tydligt efter den heta sommaren 2018, då efterfrågan på tågresor ökade i samband med den initierade klimatdebatt som då kom igång. 

På SJ började vi genast titta på olika alternativ. Vi började jobba på en bra lösning för försäljning av internationella tågbiljetter och var nästan framme med en sådan, då vår samarbetspartner backade ur då de fick problem efter coronapandemins effekter.

Morten Postrup skriver själv att det är kostsamt, komplicerat och tidskrävande att utveckla ett nytt bokningssystem. Det kan vi skriva under på. Men vi är igång med ett sådant arbete och kommer att kunna erbjuda betydligt mer attraktiva tjänster och lösningar inom ett par år. Men på vägen dit har vi valt att också erbjuda en tillräckligt bra lösning i samarbete med Omio. Till skillnad från dem som Postrup skriver om, så är många resenärer ovana vid att boka internationella biljetter och vi kan på det här sättet erbjuda riktigt bra hjälp med det via denna tjänst. Vårt framtida nattågserbjudande till Europa med start i juni 2022 kommer så klart finnas tillgängligt där SJs biljetter säljs. Att man kan kalla det att svika tågresenärer – det är för mig helt förbluffande. 

Tobbe Lundell, Presschef SJ

3 kommentarer

  1. Mats Pettersson: Ska vi gissa att SJ kommer lägga ner trafiken inom ngt år? Hur många vill lägga nästan 2 dygn på att resa tr en destination i Europa som med flyg tar lika många timmar. För weekendresor och veckorresor är och förblir tåg ut i Europa helt värdelöst tyvärr.
  2. Tomas: Mats, som tur är finns allt fler som oroar sig för klimatet. De flesta experter är ju överens om att flyget måste minska drastiskt. Tåg är dessutom en trevlig resform. Och vad du fick 2 dygn ifrån förstår jag inte. Över natten till norra Tyskland, 24 timmar till Alperna eller London, varav en stor del sovandes, läsandes, ätandes....
  3. Sven: Från norra Sverige ja (Sthlm och norrut). Från Malmö tar det några timmar och än mindre när Tunneln blir klar.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.