Annons:

Annons:

75 procent färre reste via svenska flygplatser förra året

9,4 miljoner personer flög till eller från svenska flygplatser under coronaåret 2020. Det innebär en minskning med 75 procent jämfört med året innan, visar nya siffror från Trafikanalys.Antalet avgångar uppgick till 91 000 i fjol – ett tapp på 62 procent jämfört med 2019. ”Den kraftiga minskningen kan i huvudsak tillskrivas coronapandemin”, skriver myndigheten.

Antalet avgångar uppgick till 91 000 i fjol – ett tapp på 62 procent jämfört med 2019.

”Den kraftiga minskningen kan i huvudsak tillskrivas coronapandemin”, skriver myndigheten.

2 kommentarer

  1. hans: Personer och passagerare är olika saker. På inrikesflyget räknas passagerare endast avgående och utrikesflyg både avgående och ankommande. Sen har vi transfer mellan inrikesflyg och mellan inrikesflyg och utrikesflyg. Så 9,4 miljoner personer (passagerare) blir det cirka 5 miljoner personer kvar, ungefär hälften. Svara
  2. hans: hej, var nog lite morgontrött när jag skrev det övre raderna. Det är ju så att många har flyget flera gånger så det minskar ytterligare, så det blir nog cirka 3 miljoner personer. Svara

KOMMENTARER

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

2 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.