Annons:

Annons:

AirGotland går samman med Air Leap

AirGotland och Air Leap går ihop i bolaget Air Leap Scandinavia AB. Bolaget kommer på Gotland att drivas under namnet Air Gotland med avsikt att fortsätta utveckla resandet till och från Gotland utifrån regionalt fokus enligt ett pressmeddelande.

Air Leap Scandinavia är en del av Olsengruppen och kontrolleras av Ola Olsen. De tillför väsentligt större resurser, egen flygverksamhet, en stor kundgrupp och ett nät av destinationer från Bromma. I det nya bolaget tar Ola Mattsson före detta chef på Gotlandsflyg, rollen som VD.

Air Leap är ett ungt svenskt regionalt flygbolag med destinationer i Sverige, Norge och Finland.

Varumärket AirGotland finns kvar och garanterar det lokala arbetssättet och närheten till den gotländska marknaden. I samband med förändringen väljer AirGotlands VD Tiina Mykkänen att lämna sitt förordnande men kvarstår som delägare.

I det kommersiella bolaget Air Leap Scandinavia kommer, förutom Ola Mattsson, även de två grundarna Jens Harrysson och Christer Paulsson ha operativa roller. Pigge Werkelin och Michael Juniwik ingår i bolagets advisory board

– Trots den mest utmanande perioden någonsin för den globala flygindustrin, så kan vi se tillbaka på ett år där vi expanderat och startat flera linjer i Sverige och dessutom introducerat ny flygplanstyp i flottan, ATR72, säger Jon Melkersson som blir kvar som VD för Air Leap.

Kommentarer är stängda.

Inca Tours söker biljettör
Sista ansökningsdag:
21 maj 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.