Annons:

Annons:

Bombhot mot flygplan på Landvetter

Ett flygplan som landat på Landvetter flygplats har bombhotats. Flygplanet var på väg från Warszawa till Göteborg. – Flygbolaget i Polen fick bombhotet och meddelade besättningen som valde att fortsätta till Landvetter, säger Anders Lännholm, räddningledare på Sjö- och flygräddningscentralen.

När planet flög in i svenskt luftrum övervakades det noggrant.

– Flygplanet övervakades av militära radarstationer och vi satte helikopter i beredskap i Kristianstad och när planet kom längre norrut tog helikopter i Göteborg över, säger Anders Lännholm.

Planet landade strax före klockan 22 och står nu på landningsbanans södra ände. Polis, ambulans och räddningstjänst har larmats till flygplatsen. 30 passagerare samt besättning ska nu evakueras.

Enligt polisen har hotet framförts på “oklart sätt”. Nationella bombskyddet har kopplats in i ärendet.

“Polisen arbetar just nu med full kraft tillsammans med andra aktörer med att se till att på ett säkert sätt evakuera passagerarna och trygga platsen”, skriver polisen på sin hemsida strax efter klockan 23.

Vid 02-tiden var bombskyddet klara med sin genomsökning. De hittade inget farligt föremål.

KOMMENTARER

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.