Annons:

Annons:

Brussels Airlines kapar tusen jobb – slår mot Bromma

Lufthansa-ägda Brussel Airlines kommer att göra sig av med var fjärde anställd – runt 1 000 personer. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande. ”Coronaviruskrisens extremt negativa följder för företagets ekonomi och den fortsatt låga efterfrågan på flygresande tvingar Brussels Airlines att ta betydande och oundvikliga åtgärder för att garantera företagets överlevnad”, skriver flygbolaget. Parallellt pågår förhandlingar om ett stödpaket från belgiska staten på 290 miljoner euro, cirka 3 miljarder kronor. Brussels Airlines är ett av fyra flygbolag som trafikerar Bromma Flygplats, skriver DI.

5 kommentarer

  1. Hans: Under rådande omständigheter är det dags att stänga Bromma och samla Stockholms flyget på Arlanda. Ett Stockholms nav ger bättre förutsättningar när flyget kommer igång igen, men dock i mindre skala.
  2. Alexander: Vansinne av Swedavia att fortsatta ha BMA öppet i dagsläget. De få flygen ryms på Arlanda.
  3. Mera flyg: Hans, Sen när det vänder då-för det kommer det att göra-då blir Arlanda alldeles för trångt helt plötsligt...
  4. Hans: Till mera flyg. Som jag när flyget kommer igång kommer det att vara i mindre skala. Redan innan covid 19 var det förändringar på gång med mindre resande inom arbetsresor, vilket påverkar transportföretag och hotell. Mer jobba hemifrån påverkar restaurangföretag.
  5. Jocke: Jag håller med Hand och Alexander här. Vilket vansinne att ha BMA öppet för att ett par bizjets ska få starta och landa per dag. Stäng ner och spara onödiga kostnader.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.