Annons:

Annons:

De köper in sig i Ängelholms flygplats

Båstads näringsliv med 27 namnkunniga privatpersoner och företag köper in sig i Ängelholm Helsingborg Airport, skriver tidningen Bjärenu.se. Bland finansiärerna finns Erik Paulsson-kontrollerade Båstad Tennis & Hotell AB, Lindab och Christer Gardell.

Båstad kommun sålde i dagarna halva sitt innehav till Båstad Turism & Näringsliv Holding AB, som äger 4,9 procent av flygplatsen. Finansieringen sker genom att privatpersoner och företag tillsammans lagt ihop köpeskillingen på 2,5 miljoner kronor, skriver Bjärenu.se

”Jag menar att det är av största vikt att flygplatsen finns kvar – det är en av förutsättningarna för att vi på Lindab och andra stora bolag ska kunna bedriva verksamhet på Bjärehalvön på lång sikt. Det handlar bland annat om att det ska vara enkelt för våra kunder och leverantörer att kunna resa till oss när de besöker våra fabriker på Bjäre. Men flygplatsen behövs också för att vi ska kunna knyta till oss de absolut bästa medarbetarna och säkra tillgången på kompetens”, säger Joakim Lönnberg, regionchef Norra Europa på Lindab, till tidningen enligt Di.

Investerarna har satsat mellan 25.000 kronor och 1 miljon, där Båstad Tennis & Hotell gått in med det största beloppet, som lånats räntefritt och ovillkorat till det nybildade bolaget. 

NÅGRA AV DE 27 PRIVATPERSONERNA OCH FÖRETAGEN

Båstad Tennis & Hotell AB 1.000.000 kr

Lindab 150.000 kr

Timmergården 100.000 kr

Willab Garden 100.000 kr

Bjärekraft 100.000 kr

Christer Gardell 50.000 kr

Per-Åke Andersson 50.000 kr

Ulf Rosberg 50.000 kr

KOMMENTARER

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.