Annons:

Annons:

Långsammare återhämtning Sverigeflyg spår analytiker

Återhämtningen för det svenska flyget tycks bli långsammare än för de nordiska grannarna, spår Transportstyrelsens analytikern Jean-Marie Skoglund för TT. – En förklaring till det kan vara att vi redan hösten 2017 kunde skönja en nedgång av flygtrafiken till följd av en ekonomisk avmattning och en ökad opinion kopplat till ”flygskam”, säger han.

Dessutom uppger Skoglund att det finns frågetecken kring hur de nordiska flygbolagen och flygplatsbolagen kommer att klara sig genom krisen.
Från svenska flygplatser flög under andra kvartalet 281 000 passagerare. Att jämföra med fjolårets 10,2 miljoner i samma kvartal.
– Det här visar hur pandemin har slagit ut flygtrafiken. Jag har aldrig skådat en sådan nedgång i flygtrafiken som den här, säger Jean-Marie Skoglund till nyhetsbyrån.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.