Annons:

Annons:

Munskydd rekommenderas på svenska flygplatser

På samtliga av Swedavias flygplatser rekommenderas det nu att man bär munskydd inne på terminalen, vilket P4 Gotland har rapporterat om.

Rekommendationen gäller på flygplatserna Arlanda, Landvetter, Bromma, Malmö, Luleå, Umeå, Åre, Visby, Ronneby och Kiruna.

Rekommendationerna har börjat gälla successivt, med början på Arlanda i måndags.

Formellt handlar det om en anpassning till säkerhetsprotokoll från den europeiska flygsäkerhetsmyndigheten EASA, säger Lovisa Ernestam vid Swedavias presstjänst.

”Det finns en förväntan om att människor ska bära munskydd på flygplatser, inte minst internationellt. Det krävs dessutom på de flesta flygplan i dag”.

TT: Vad händer om man inte bär munskydd?

”Det är ingen som avvisas. Men kanske kommer personalen fram och informerar om möjligheten att köpa munskydd på flygplatsen”, säger Lovisa Ernestam.

För personal som arbetar på Swedavias flygplatser med resenärsnära kontakt är munskydd däremot ett krav.

4 kommentarer

  1. Freqflyer: Så det är en rekommendation och inte ett krav? Då tar jag på mig den vid boarding... Svara
  2. Basse Luring: Inte krav som förstås. En halvmesyr som vanligt när landet bak och fram ska göra något.Sverige och svenskarna är uppenbart maniskt livrädda för munskydd. Svara
  3. Karin: ...men det är väl bara att göra som resten av världen - använd munskydd nu när dom rekommenderar detta! Svara
  4. Per Skåning: Riktigt och rätt Karin, varför trotsa förnuftet precis som Mr Tegnell? Res ut i världen (med mun/andningsskydd) och lär.... Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

4 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.