Annons:

Nattsvart när Air Leap tar över AirGotlands linje Visby Stockholm

Inrikesflyget generellt och Visby Flygplats i synnerhet upplevde en snabb återhämtning av flygtrafiken från tidig höst och fram till november. Januari och februari är normalt sätt svaga månader och prognosen ser ut att bli än mycket sämre.

-Vi hade bokstavligen talat en flygande start och upplevde en efterfrågan vi inte ens vågat drömma om fram till den 28 oktober. Vi utökade turlistan flera gånger på två månader och gotlänningarna hade en mycket tät turlista till Bromma tack vare oss och Air Leap under några månader i höst. Sen har antalet bokningar minskat varje vecka och i den här takten ser det nattsvart ut i januari och februari, säger AirGotlands VD Tiina Mykkänen

Parterna inledde i höstas samtal om ett aktivt samarbete. Syftet med samarbetet är ett win-win-win; att båda flygbolagen finns kvar på marknaden när flygandet återigen tar fart och för att gotlänningarna inte ska hamna i en situation som rådde under våren med få avgångar till höga priser. Därför kommer AirGotland att flyga sina passagerare på Air Leaps flygavgångar under årets två första månader. Detta är ett första steg i vad som kan bli ett långsiktigt samarbete framöver.

-Våra medarbetare kommer att utgå från kontoret på Visby Flygplats och finnas tillgängliga för våra kunder, tills vi själva flyger igen med ny operatör framåt mars. Våra företagskunder med förköpta biljetter kommer att få bokningshjälp på Air Leaps avgångar via oss, fortsätter Tiina Mykkänen i ett pressmeddelande.

Att två konkurrerande verksamheter på detta sätt krokar arm för att säkra flygkommunikationerna för gotlänningarna är unikt och värdefullt.

-Vi är idag mycket glada och stolta över förtroendet vi fått av AirGotland. Nu har vi glädjen att få välkomna också AirGotlands passagerare ombord. Air Leap kommer att fortsätta serva Gotland med en högkvalitativ och säker flygprodukt till attraktiva biljettpriser. Som ett led i detta utökar vi tidtabellen med en rundtur på lördagar, säger Jon Melkersson, VD på Air Leap i ett pressmeddelande.

Linjen Visby-Bromma kommer att fortsatt trafikeras av Air Leaps ATR 72 med kapacitet för 72 passagerare.

2 kommentarer

  1. Björn: Låter klokt och rimligt. Nu behövs bara mer trafik Visby -Arlanda v.v så att man inte måste transporteras mellan BMA och ARN när man skall vidare ut i Sverige/Världen!
  2. Mike: Ja eller tvärt om, att vi ska behöva landa på Arlanda för vidare transport tillbaka till Stockholm.
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024