Annons:

Annons:

Ny flygbolaget ska heta Air Gotland Express

Efter ett stort engagemang har Gotlands nya lokala flygbolag fått sitt namn; Air Gotland Express. Vi är överväldigade och så tacksamma för alla fina förslag ni har bidragit med. Tusen tack, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Men det nya bolaget har tuff konkurrens. Air Leap flyger redan till Gotland flera gånger om dagen.

Det blev en svår uppgift för juryn att välja ett namn. Vi har i vårt val haft fokus på vad som fungerar både lokalt och för våra internationella gäster. Att ha Gotland med i namnet känns självklart, likaså något som beskriver vad vi gör – att vi flyger. Tillägget Express beskriver att vi är den snabbaste vägen till och från Gotland.

Varumärket blir Air Gotland och det som används i vår vardagliga kommunikation. Tillägget Express blir en del av bolagsnamnet och används i mer formella sammanhang.

Men det nya bolaget har tuff konkurrens. I måndags invigde Air Leap linjerna till Bromma och Arlanda från Visby. Nu går Air Leap in i nästa expansionsfas för Visby och utökar frekvensen med ytterligare en eftermiddags tur och retur, från Visby till Bromma.

7 kommentarer

  1. Anonym: Ja det var ju ett jäkligt innovativt namn.
  2. Gute: Av alla namn som en jury valde bland, så valde man Air Gotland?. Behövde man be om namnförslag för att komma på det originella namnet? :D
  3. Anonym: Puusthhh, va håller ni på med. 2tim ä det som gäller. Va svårt ä det att förstå. Lura Coronan så kanske, men ställ sen inga krav så kan ni ju försöka få empati🤗
  4. Marcus Andersson: Hade inte tex Rauk-Air varit mer passande och unikt för den delen också?
  5. Janne: Namnet är väl ointressant, det är väl utbud och pris som gäller. Tänker att det vore bra om man fick fler direktlinjer än bara till Stockholm.
  6. Thomas: Var kallas det flygbolag? Det har inte kommer inte ha något AOC eller OL. Det är en resebyrå som hyr in ett flygbolag.
  7. Anonym: Gute Air eller Gute Express låter väl inte helt fel. Synonymt till var man utgår ifrån också

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.