Annons:

Annons:

Ny flyglinje mellan Kalmar och Frankfurt

Med planerad start den 19 september 2021 kommer man kunna flyga direkt mellan Kalmar och Tysklands största flygplats och hubb, Frankfurt. Linjen kommer trafikeras av Air Dolomiti, Lufthansakoncernens italienska flygbolag, enligt ett pressmeddelande.

– Vi är oerhört glada och samtidigt väldigt ödmjuka inför den här förfrågan från Lufthansa och Air Dolomiti. En internationell navförbindelse i Lufthansas linjenät kommer att lösa bristen på effektiva kommunikationer till och från sydöstra Sverige. Detta till det bättre för befintligt näringsliv, för att locka nya besökare, för etablering av nya företag och på sikt även för ökad inflyttning menar Ronny Lindberg, VD på Kalmar Öland AirPort i ett pressmeddelande.

– Vi ser fram emot uppstarten i september då vi hoppas att situationen är bättre och att världen åter öppnar upp för resande. Både flygbolaget och vi själva har givetvis en inbyggd flexibilitet kring uppstarten, med hänsyn till pandemins utveckling, avslutar Ronny.

En kommentar

  1. Marcus Andersson, Ticket.se: Kommer samköras med linjen Ronneby-Frankfurt verkar det som. Utresa till Frankfurt är direktresa från Kalmar, men hemresan blir via Ronneby.
Senior Sales Operations Agent to Qatar
Sista ansökningsdag:
1 juli 2021
Visitnorway söker en Branschspecialist
Sista ansökningsdag:
1 juli 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.