Annons:

Annons:

Peab stänger flygplatsen i Ängelholm: ”Oklar framtid”

Flygplatsen i Ängelholm stängs tills vidare, meddelar byggbolaget Peab som driver flygplatsen. Peab uppger att de har långt framskridande diskussioner med kommuner i nordvästra Skåne om fortsatt drift av flygplatsen, men att förutsättning för en återstart är att det ekonomiska ansvaret bärs av andra än Peab. – Coronapandemins effekter på resandet har ställt frågan på sin spets. Utan intäkter och med en oklar framtid för flyget måste vi nu tyvärr ta steget och stänga flygplatsen tills vidare, säger vd:n Jesper Göransson i ett pressmeddelande. SAS meddelade så sent som i går att flygbolaget skulle återuppta flygningar från Arlanda till Ängelholm under juni.

3 kommentarer

  1. Flygkonsult: Var finns dialogen mellan SAS och Peab? SAS bör med omedelbar verkan ta tag i detta.
  2. Tim: Allt är taktik käbbel från Peab
  3. Anonym: Fast Ängelholms Flygplats har ju länge haft ett sviktande kundunderlag. T.om flygbussen mellan Ängelholm-Helsingborg upphörde ju för ett tag sen. Att som regional flygplats inte ha någon direktflrbindelse med huvudorten är ganska illa. Så detta var väl spiken i kistan. Ängelholms Flygplats har stor potential som borde bevaras, och kanske borde man bygga ut den istället, för att kunna vara ett alternativ att flyga från till fler resmål i framtiden så att inte alla som bor i Skåne måste flyga från Malmö eller Köpenhamn

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.