Annons:

Annons:

Starkt delade åsikter om köpet av flygplatsen i Ängelholm

På tisdag säger politikerna i Helsingborg ja eller nej till att köpa flygplatsen i Ängelholm. Allt pekar på ett ja. Men det finns delade meningar bland forskare och näringslivet skriver SVT.

Den politiska diskussion som föregått beslutet har mest handlat om jobben mot miljön. Det är en motsättning som Stefan Gössling, professor vid institutionen för service management och tjänstevetenskap har synpunkter på. Han tror inte att en flygplats bidrar till att behålla jobb.

– Om man räknar på antalet timmar en resa till Stockholm tar med tåg och flyg så måste man också räkna in tiden det tar att komma till Ängelholms flygplats och från Arlanda in till Stockholms city. Då tar tåget inte så mycket längre tid, säger han till SVT.

Den kalkylen håller höganäsbon Carin Stoeckmann, ordförande i Byggföretagen och styrelseledamot i Svenskt näringsliv, inte alls med om. Hon är positivt inställd till kommunernas satsning på flygplatsen.

– För att få en fungerande infrastruktur i hela Sverige så behöver vi även ha flygplatser. Alla i nordvästra Skåne bor inte granne med Knutpunkten eller alldeles intill en tågstation, säger Carin Stoeckmann  i SVT.

– För mig tar det minst sju timmar med tågbyten till Stockholm. För oss som har många engagemang och uppdrag i Stockholm är det viktigt att kunna medverka på samma villkor som de som bor i Stockholm. Annars stängs vi ute. Det är en demokratifråga, säger hon till SVT.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.