Annons:

Annons:

Sverige tros gå med på lättnader i klimatkrav på flyg

De hårt pressade flygbolagen har bett att få lätta på de klimatkrav som är tänkta att börja gälla nästa år – och Sverige är ett av de länder som tycks vilja gå dem till mötes, rapporterar Sveriges Radio. Under torsdagen hålls ett möte mellan EU:s transportministrar där de ska ta ställning till flygbolagens krav på att få lättnader i Corsia-avtalet, som innehåller regler för utsläppsminskningar. Enligt radion har Sverige signalerat att man går på flygbolagens linje. – Om man nu ändrar det här med den svenska regeringens stöd så kommer det att vara svårt att rulla tillbaka till ambitiösare nivåer, säger Vänsterpartiets Jens Holm, som är kritisk till regeringens hållning.

3 kommentarer

  1. Anonym: Ja, det är väl inte meningen att företag ska gå i konkurs till förmån för klimathysterin
  2. Rolf: Nu är dax att lägga Miljöpartiet åt sidan och inte lyssna på dessa och försöka att rädda svensk näringsliv och välfärd
  3. Stefan: På vilket sätt förändras naturens behov av ifall företag går bra ekonomiskt eller inte? Flyg är en lyx vi inte borde sanktionera på bekostnad av naturen. Den svenska välfärden är inte knutet till ifall vi har ett SAS som har ett börsvärde som är mindre än hälften av vad vi skattebetalare har skjutit till pengar de senaste 15 åren. Alla branscher har en förmåga att självsaneras. Eller skylla alla ja såhär tycka samma sak ifall det vore ok ifall miljöfarliga industrier med cancerogena utsläpp öppnas precis där de bor med motivet. Vi skall rädda välfärden? Kanske skall se över samhället som helhet inte bara en bransch för att det går dåligt. Skapa inte arbetstillfällen på miljöns bekostnad. I annat fall kan vi lika gärna bli kommunistera hela högen. Skita i naturen allt för Forster landets tillfälliga uppsving.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.