Annons:

Annons:

Swedavia fortsätter satsning på bioflygbränsle

Det statliga flygplatsbolaget Swedavia har för andra året i rad bjudit in andra aktörer till en samordnad upphandling av bioflygbränsle. Detta för att minska koldioxidutsläppen från de egna flygresorna. I årets upphandling deltar SOS Alarm, Göteborgs Hamn, 2030-sekretariatet och länsstyrelserna i Västernorrland, Hallands- och Gotlands län. Detta skriver Swedavia i ett pressmeddelande.

– Flyget skapar stora värden genom att göra det möjligt för människor att resa över långa avstånd på ett tidseffektivt sätt. Samtidigt behöver hela transportsektorn, inklusive flyget, på sikt bli fossilfri. De bolag, organisationer och offentliga verksamheter som deltar i den här upphandlingen reducerar dels utsläppen från sina egna flygresor kraftigt och är dels föredömen genom att visa att det redan idag är möjligt att flyga nästintill fossilfritt, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef på Swedavia.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.