Annons:

Annons:

Swedavia ser ljuspunkter trots tapp på 88 procent i maj

Trafiken via någon av Swedavias flygplatser minskade med 88 procent i maj, jämfört med maj 2019 då pandemin ännu inte lamslagit flygtrafiken. Sammanlagt flög knappt 450 000 passagerare via någon av de tio flygplatserna, skriver Swedavia i sin månatliga trafikuppdatering.

Nu ser man dock vissa ljuspunkter och ”tidiga tecken på återhämtning”, heter det i ett pressmeddelande. I takt med att fler vaccineras och resandet blir smittsäkrat med vaccinintyg och annat, spår man en trafikökning under senare delen av sommaren och hösten – även om mycket fortsatt är osäkert.

– Vi vet att det är många som har en stark längtan efter att få resa och att det finns ett starkt uppdämt resebehov, säger Swedavias vd Jonas Abrahamsson i en kommentar.

KOMMENTARER

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Senior Sales Operations Agent to Qatar
Sista ansökningsdag:
1 juli 2021
Visitnorway söker en Branschspecialist
Sista ansökningsdag:
1 juli 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.