Annons:

Annons:

Västerås flygplats blir kvar

Västeråsarna som vill ha kvar stadens flygplats får sin vilja igenom. Efter söndagens folkomröstning – där en klar majoritet röstade för det – viker sig kommunens styre. – Det känns självklart att följa ett valresultatet även om vi tidigare tog ställning för en avveckling. Men västeråsarna har i den här frågan varit väldigt tydliga, säger kommunstyrelsens ordförande Staffan Jansson (S) till VLT.

Enligt det preliminära resultatet röstade nästan fyra av fem, drygt 78 procent, nej till en avveckling av det kommunala flygplatsbolaget. Partierna som beslutade att det skulle läggas ned – S, L, MP och V – betonade på förhand att det skulle spela roll hur många som röstade och hur tydligt resultatet blev.

Bara omkring 37 procent av västeråsarna röstade, men kommunens största parti Socialdemokraterna bedömer likväl att resultatet är tillräckligt tydligt. Vid ett internmöte på måndagen beslutade de att följa det.

KOMMENTARER

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.