Annons:

Annons:

BILDEXTRA: Här är nyrenoverade Riverton i Göteborg

Riverton i Göteborg har renoverat för 200 miljoner. För Travel News berättar vd och ägaren Magnus Hedlund om det nya, men också om det som varit. Han har ägt och drivit hotellet sedan början av nittiotalet.

Hotell Riverton i Göteborg är ett av stadens mest kända hotell. Sedan början av nittiotalet ägs och drivs verksamheten av Lotta och Magnus Hedlund. Det var under finanskrisen i början på nittiotalet när hotellbolaget hamnade i bankens ”specialengagemang” som Magnus fick möjlighet att köpa först verksamheten av banken och efter några år även fastigheten från dåvarande fastighetsägaren Asmund Haare. Hedlund har koncentrerat sig på att driva sin befintliga verksamhet och inte skaffat fler hotell eller hotellfastigheter.

2015 blev äntligen en ny detaljplanen för området klar och 2019 kunde Riverton inleda sin efterlängtade renovering och tillbyggnad. 200 miljoner kronor senare har hotellet fått ett nytt fräscht spa, fem lyxiga penthouse-sviter, tjugo nya hotellrum en ny fräsch lobby, gym och harsedan tidigare en takbar (skybar?) som kan tävla med de coolaste i Sverige.

– Det är en helt ny version av Riverton, nu har vi en jättefin produkt, säger vd och ägaren Magnus Hedlund till Travel News.

Riverton är i grunden ett klassiskt affärshotell med många konferensrum, men har nu med sina tillskott stärkt sin position på privatmarknaden och kan erbjuda många lyxiga upplevelser och en riktigt skön weekend på hotellet.

I ett pressmeddelande kallar man sig själv “Göteborgs personliga designhotell.”

Totalt finns det 212 rum med varierande utbud och pris för olika önskemål.

Många av rummen har en fantastiskt utsikt över Göta älv och den omgivande staden. Renoveringen har varit ett stort projekt för att hålla fastigheten i trim och för att utveckla kvalitet och utbud.

– Det är mycket som fixats som inte syns exempelvis all infrastruktur och installationer är nya inklusive anpassningar för dagens brand- och tillgänglighetskrav. En stor del av byggnaden är från början av 30-talet, men det har varit hotell här sedan mitten 80-talet, säger Magnus Hedlund.

Trots corona och betydligt färre gäster har Riverton inte dumpat sin priser eller sänktservicegrad, allt för att inte störa prisbild, rykte eller varumärke inför framtiden. Två personer arbetar löpande och med utveckling av revenue management, distribution, marknadsföring och försäljning och målet är att vara i en riktigt gott skick på alla plan när efterfrågan återkommer.

Hedlund tror på en vändning någon gång under Q2 om vaccinet får fäste.

Även området runt hotellet kommer att fräschas upp de närmaste månaderna. Framför hotellet finns byggrätter på Göteborgs mest eftertraktade mark, Skeppsbron, och skall bebyggas och utvecklas de kommande åren. Även Göteborgs stolthet, den internationellt erkända reklambyrån Forsman Bodenfors, kommer under hösten 2021 att flytta all verksamhet till en ny kontorsfastighet mitt emot på andra sidan gatan. Stadsrummet framför hotellet kommer under de närmaste åren att bli ett av stadens mest eftertraktade. Känslan att sitta i hotellets nyrenoverade skybar och äta middag är redan idag makalös.

Göteborg genomgår just nu stor omdaning. Överallt byggs det nya kontor och bostäder, samtidigt som man håller på att gräva fram en ny tåglinje under staden. På andra sidan vattnet från Riverton sett ska snart Nordens högsta byggnad Karlatornet resa sig. Projektet har kommit en bra bit upp i luften men har sedan legat i träda under något år. Finansieringen av det 245 meter höga huset är nu återigen klar. Fastighetsbolaget Balder har kommit in somgarant och partner för miljardbygget. Karlatornet kommer att innehålla både bostäder, kontor och ett hotell som ska drivas av Petter Stordalen. Han står även bakom ett nytt stort hotell som blir granne med Riverton, Draken vid Järntorget. Vänder vi blicken åt andra hållet kommer vi till Lilla Bommen där just nu många byggkranar reser sig för att bygga den nya Hisingsbron och ett gäng nya skyskrapor. I det Manhattan-liknade området ska Scandic snart öppna ett nytt hotell med över 600 rum.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.