Annons:

Elite Hotels erbjuder evakueringsboende till äldre och vårdpersonal

Den rådande situationen med smittspridningen av coronaviruset påverkar hela vårt samhälle. Nu väljer den svenska hotellkedjan Elite Hotels att erbjuda hotellrum till kraftigt subventionerade priser till personer i ålderskategorin 70+ och vårdpersonal i behov av evakueringsboende, enligt ett pressmeddelande.

Elite Hotels och hela besöksnäringen i Sverige påverkas av Corona-virusets spridning och det finns många lediga rum och lokaler över hela landet. Samtidigt finns det många grupper i samhället som är i behov av ett anpassat boende. Elite Hotels erbjuder nu personer i ålderskategorin 70+ och vårdpersonal evakueringsboende i hotellrum till subventionerade priser. Utgångspunkten är att prissättningen sker mot ren självkostnadstäckning, vilket innebär att ingen vinst tas ut.

– Vi som samhälle befinner oss i en gemensam krissituation. Vårt erbjudande har två syften: att bidra till samhällsnytta och samtidigt skapa arbete för så många av våra medarbetare som möjligt. Sedan förra veckan har vi både privatpersoner med evakueringsbehov och vårdpersonal boende på våra hotell. Vi ser med andra ord att vi kan hjälpa till och lösa ett konkret behov som finns. Därför känns det viktigt att försöka nå ut bredare med det här erbjudandet, säger David Halldén, vd på Elite Hotels i ett pressmeddelande.

Erbjudandet ges till alla som är 70 år eller över, i enlighet med Folkhälsomyndighetens bedömning att detta är en riskgrupp. Individer som är 70 år eller över och med giltig legitimation kan direkt vända sig till respektive hotells bokningsavdelning.

Vårdpersonal som är i behov av tillfälliga boendelösningar innefattas också i Elite Hotels erbjudande. Behovet kan röra sig om tillfällig personal som behöver ett boende nära arbetet eller vårdpersonal som är behov av centralt boende närmare arbetsplatsen för att exempelvis undvika kollektivtrafik eller få vila mellan arbetspass. Det kan också röra sig om vårdpersonals behov av att inte befinna sig i hemmiljön. Vårdaktörer som vill diskutera behov och lösningar ombeds kontakta Elite Hotels huvudkontor.

Kommentarer är stängda.