Annons:

Annons:

Elite öppnar trähotell i Skellefteå

I september 2021 slår Elite Hotels upp dörrarna till sitt nya prestigeprojekt: The Wood Hotel by Elite i centrala Skellefteå. Den 20 våningar höga träbyggnaden kommer att bli ett av världens högsta och med sina 205 hotellrum, en kongresslokal och konferensanläggning samt tre restauranger blir The Wood Hotel en reseanledning i sig själv. Dessutom presenterar man ett förstklassigt spa med en spektakulär panoramavy över staden och dess omgivningar. Satsningen leds av den nya hotelldirektören David Åberg, med bakgrund som bl.a. VP of Sales på Nordic Choice Hotels, enligt ett pressmeddelande.

Hotellet blir Elite Hotels första i Skellefteå, och ett nytt nav för såväl svenskt näringsliv som turism.  Med ett banbrytande design- och hållbarhetskoncept blir The Wood Hotel en helhetsupplevelse för  såväl affärsresenärer som weekend-firare samt långväga gäster som vill upptäcka Norrlands unika  naturupplevelser. 

“Vi är glada över att äntligen presentera The Wood Hotel by Elite, som blir något alldeles  speciellt i vår portfölj”, säger David Halldén, VD på Elite Hotels i ett pressmeddelande och fortsätter: “Skellefteå är  en spännande stad, och vi både ser och förutspår en stigande efterfrågan av hotellnätter i takt  med att staden växer. Men framför allt skapar The Wood Hotel med sitt spektakulära koncept  sin alldeles egna anledning att upptäcka Skellefteå och Norrland, något som ligger helt rätt i  tiden.” 

White-ritade The Wood Hotel by Elite blir ett exklusivt tillskott till besökslivet i Norrland, som under  de senaste åren seglat upp som ett attraktivt resmål för både internationella och svenska gäster.  Hotellets spa, restauranger och nöjesutbud gör det till en destination i sig, men vill man ge sig ut i den  norrländska naturen finns allt från vidsträckta stränder till möjlighet att åka hundsläde en kort tur bort. Hotelldirektör blir David Åberg, som med lång erfarenhet hotellbranschen, ledarskap och försäljning  får förtroendet att öppna och utveckla storsatsningen. 

“Jag är uppväxt här i Skellefteå, och att få förtroendet att leda den här etableringen är  drömprojekt för mig. På platsen där jag som barn tog bussen ska nu flera tusen gäster  välkomnas. Det är extremt fascinerande att följa hur hotellet växer fram, och jag ser fram emot  att få skapa inspirerande helhetsupplevelser för våra gäster tillsammans med mitt team och våra  partners”, säger David Åberg, hotelldirektör på The Wood Hotel by Elite. 

KOMMENTARER

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.