Annons:

Annons:

Höstlovet en positiv injektion i många marknader

Benchmarking Alliance:s oktoberdata visar en nedgång i beläggning på 39 procent och en nedgång i snittpris på 17 procent år mot år för Sverige som helhet. Ett ljus i mörkret var höstlovet som gav relativt stark utveckling på flera håll, enligt ett pressmeddelande.

 Benchmarking Alliance:s oktoberdata visar en nedgång i beläggning på 39 procent och en nedgång i snittpris på 17% år mot år för Sverige som helhet. Ett ljus i mörkret var höstlovet som gav relativt stark utveckling på flera håll.”Omsättningen för riket är normalt sett lägre i oktober än i september, men i år var det tvärt om” säger Johan Johander på Benchmarking Alliance i ett pressmeddelande.

”Istället för 10% lägre var omsättningen 10 procent högre i oktober än i september. Det förklaras dels av det svaga affärsresandet som normalt brukar vara starkt i september, dels på effekten från höstlovet i oktober”, fortsätter han. Flera marknader med stark dragning för privatresande, inklusive barnfamiljer, gick starkt i oktober. Mönstret för storstäderna upprepar sig dock och de ligger alla bland de marknader som utvecklas sämst, även om tappet på både snittpris och beläggning procentuellt sett mot oktober 2019 var lägre än vad det var i september.

”Något vi fortfarande inte har sett effekten av är de nya restriktionerna som infördes de sista dagarna i oktober”, avslutar Johan Johander i ett pressmeddelande.

En kommentar

  1. Steffen: Problemet med datan i Benchmarking är att hotellen själva väljer hur dom vill rapportera sin beläggning och RevPar genom att dom själva kan stänga fritt antal rum från att redovisas i statistiken. Har du 400 rum kan du välja stänga 200 av dessa och voila så har du genast en bättre beläggning och RevPar. Detta syns inte heller utåt och redovisas inte. Många hotell använder detta för att bättra på siffrorna inför en framtida försäljning. Jag skulle tro beläggningen alltså är väsentligt sämre än vad som denna artikel uppvisar, särskilt i Stockholm. Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.