Annons:

Annons:

Hotel Frantz vid Slussen står nu helt färdigrenoverat

Ett stenkast från Slussen, beläget på Peter Myndes Backe, ligger Hotel Frantz som i oktober förra året öppnade upp delar av hotellet efter flera års varsam renovering. Nu står äntligen hela hotellet färdigt med alla sina 48 rum, där originaldetaljer har bevarats, samtidigt som influenser från såväl omvärlden som den lokala omgivningen, har hämtats i visionen om att skapa en skräddarsydd hotellupplevelse, enligt ett pressmeddelande.

 Stockholms nya, intima boutiquehotell, Hotel Frantz, öppnade dörrarna den 1 oktober, då med 25 av totalt 48 rum. Nu öppnar de sista 23 av de varsamt renoverade rummen, en helt egen hotelldel där 3 dubbelrum tillsammans utgör Ateljé Frantz och hotellets charmiga lilla innergård. 

Hotellet ligger i ett av Stockholms äldre hus, mellan Peter Myndes backe och Mariagränd mitt i den klassiska Slussensiluetten. Tegelhuset, som uppfördes år 1647, har en gedigen historia och tar sin början med skräddarmästaren Frantz Bock*. Efter en omfattande ombyggnation, där många av byggnadens gamla detaljer har bevarats, presenteras nu ett elegant och smakfullt hotell där prestigelös lyx ska genomsyra hotellet. 

Hotel Frantz ägs och drivs av familjen Pettersson, en äkta hotellfamilj från Vadstena, som drivit hotell i över 30 år. Visionen är enkel: att erbjuda en hotellupplevelse med skräddarsydda lösningar och ett stänk av småstadscharm. 

”Från den kanonstart vi fick hade vi aldrig kunnat drömma om den totalbroms som hotellbranschen möttes av i mars i år i samband med att Coronapandemin bröt ut. Trots detta har vi fortsatt med renoveringen precis enligt plan och vi är oerhört stolta över vad vi åstadkommit. Nu väntar vi bara på att vår näring ska få luft under vingarna igen så att vi kan fortsätta att vara det lilla personliga hotellet,” säger Ellen Pettersson, hotellchef på Hotel Frantz i ett pressmeddelande. 

Vid sin sida finns hennes syster Tea, mamma Helene samt pappa Bengt som i tätt samarbete med arkitektbyrån Spik Studios ansvarat för ombyggnationen. 

Göteborgsbaserade Spik Studios, vilka har många välrenommerade hotell på sin meritlista, har tillsammans med familjen, arbetat fram designen och inredningen. Utgångspunkten har varit att fånga det personliga, samtidigt acceptera de givna förutsättningarna i det anrika huset och skapa en tidsaxel där nytt möter gammalt. 

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.