Annons:

Hotellbolaget Pandox vinstvarnar – slopar utdelningen

Hotellfastighetsbolaget Pandox räknar med att virusutbrottet kommer att sänka ebitda-resultatet med 15-20 procent i det första kvartalet jämfört med motsvarande period förra året. Dessutom räknar bolaget med att ”den negativa resultateffekten blir väsentligt större i det andra kvartalet”. Dessutom drar styrelsen tillbaka utdelningsförslaget rapporterar Dagens Industri.

Bolaget poängterar att det just nu råder mycket stor osäkerhet på marknaden.

I ett pressmeddelande skriver bolaget att ”Pandox finansiella ställning och likviditet är mycket stark”. Likvida medel och outnyttjade kreditfaciliteter uppgår för närvarande till cirka 4.500 miljoner kronor. Finansiella kovenanter är framför allt baserade på belånings- och räntetäckningsgrad på betryggande nivåer och kan läkas, enligt Pandox. Enligt bolaget kan man därmed stå emot en betydande nedgång i affärsaktivitet på företagets marknader.

”Planerade investeringar i den befintliga hotellfastighetsportföljen har reducerats. Fokus är att avsluta redan pågående projekt. Totalt uppgår planerade investeringar innevarande år till motsvarande cirka 550 miljoner kronor, varav cirka 50 miljoner kronor utgör underhåll”, skriver bolaget.

En kommentar

  1. Erik: Naaw ingen utdelning för de redan bäst betalda i en annars låglöne-bransch. De där gubbarna har nog så de klarar sig ändå
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024