Annons:

Hotellrummen står tomma trots reapriserna: ”Kritiskt”

Beläggningsgraden på svenska hotellrum var 22 procent i juni, jämfört med 69 procent i juni förra året. I Stockholms län var bara 15 procent av hotellrummen uthyrda, skriver SvD. Ordentliga prissänkningar har alltså inte hjälpt. Junis snittpris för ett rum var 835 kronor – 25 procent lägre än för ett år sedan, enligt statistik från Benchmarking Alliance. – För besöksnäringen och specifikt hotellen är det ekonomiska läget fortfarande väldigt kritiskt, säger Stefan Westerberg, chefekonom vid Stockholms handelskammare, till SvD.

5 kommentarer

  1. Hotellräv: Dags att Löven ger hotell och besöksnäringen ett rejält bidrag.
  2. Per: Sänk till 495 kr så blir det nog lite bättre fart på uthyrningen. Bättre det än att rummen står tomma. Eller gör det mer flexibelt, exkludera frukosten för att få ner kostnaden.
  3. Erik: Det är ingen som vill bo på hotell och få en torftig frukostbox istället för en frukostbuffè. De flesta som bor på hotell för nöjes skull, gör det för en kombination av hotellrum och frukostbuffèn på morgonen. FHM har inte förbjudit bufféer så det är såklart bara en kostnadsbesparing men som slår ut fel nu
  4. Stefan: Ingen vill bo på hotell om inte frukosten är inkluderad. Om sedan priset är för lågt kan det vara billigare att ha rummet tomt. Tänk på att städning mm kostar. Det finns ett lägsta pris man inte kan gå under utan att gå med förlust. Det kallas täckningsbidrag.
  5. Lars Jakobsson: Jag har inte märkt några repriser. Bott på hotell i sommar där de inte byter handdukar, bäddar, tar ut sopor, pga " corona". Man betalar trots allt för upplevelsen, som då blir lite solkad